Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στις 19 Ιανουαρίου η πρώτη συνάντηση Ελλάδας-Σκοπίων στη Χάγη


Η είδηση ήρθε από τα Σκόπια

Το Ελληνικό ΥΠΕΞ απλά κοιμάται;


Στις 19 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στη Χάγη η πρώτη επίσημη συνάντηση των εκπροσώπων (αντίκλητων) της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, σχετικά με την προσφυγή των Σκοπίων κατά της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Αυτό μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της γειτονικής χώρας, επικαλούμενο εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος ανέφερε ότι οι υπηρεσίες του Διεθνούς Δικαστηρίου ενημέρωσαν σχετικά τα αρμόδια υπουργεία των δύο χωρών.
Στη συνάντηση θα εξετασθούν διαδικαστικά ζητήματα, αναφορικά με την περαιτέρω πορεία της εκδίκασης της προσφυγής.

Ως εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ στην προσφυγή αυτή ορίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αντόνιο Μιλόσοσκι. Ως ad hoc δικαστής από τη σκοπιανή πλευρά στο Διεθνές Δικαστήριο ορίστηκε ο Κροάτης καθηγητής Μπούντισλαβ Βούκας.
Ως εκπρόσωποι (αντίκλητοι) της Ελλάδας ορίσθηκαν ο πρέσβης Γεώργιος Σαββαΐδης, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ολλανδία Κωνσταντίνος Ράλλης και η νομική σύμβουλος στο υπουργείο Εξωτερικών Μαρία Τελαλιάν.
Αd hoc δικαστής της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ορίσθηκε ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Ακαδημαϊκός, Εμμανουήλ Ρούκουνας.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]