Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Σάββας Καλεντερίδης να γίνει άμεσα υπουργός Εσωτερικών

Ανασχηματισμός: Η μεγάλη και

τελευταία πρόκληση για τον Καραμανλή


Στον επερχόμενο και λίαν συντόμως αναμενόμενο ανασχηματισμό, ο πρωθυπουργός της χώρας, Κωνσταντίνος Καραμανλής πρέπει να βρει τις χρυσές τομές και να κάνει επιτέλους και την δική του υπέρβαση. Τα "παπαγαλάκια" έχουν βγει εδώ και καιρό στους δρόμους και στα στέκια των πολιτικών και διαρρέουν διάφορα ονόματα για διάφορες θέσεις. Κανείς όμως δεν γνωρίζει τι πραγματικά έχει στο μυαλό του ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος είναι πολύ στριμωγμένος και γνωρίζει ότι πρέπει να προχωρήσει σε καινοτόμες λύσεις που θα έχουν και υπερκομματικό χαρακτήρα.
Το δυσκολότερο όμως υπουργείο, η καρέκλα του οποίου έχει όλα τα χαρακτηριστικά της «ηλεκτρικής καρέκλας», είναι το Υπουργείο Εσωτερικών, στο οποίο, δυστυχώς, ο κύριος Προκόπης Παυλόπουλος αποδείχθηκε, λίαν επιεικώς, ανεπαρκής. Ο κατά τα άλλα κάλλιστος ακαδημαϊκός δάσκαλος και καθηγητής πανεπιστημίου, δεν μπόρεσε να «χαλιναγωγήσει» τις καταστάσεις, να επικοινωνήσει με τα στελέχη σημαντικών τμημάτων (π.χ. Ε.Υ.Π.) και να χειρισθεί (έναν σημαντικότατο βαθμό πληροφοριών και δυνατοτήτων) με τον πλέον κατάλληλο τρόπο και προς όφελος της χώρας.

Πριν από λίγες ημέρες μέσα από το ιστολόγιο αυτό προτάθηκε ο Σάββας Καλεντερίδης ως υπουργός Εσωτερικών και σήμερα επανέρχομαι στην συγκεκριμένη πρόταση, για να υπενθυμίσω σε όλους μας πως για το καλό της χώρας πρέπει να μην φοράμε παρωπίδες και να αναθέτουμε στους πραγματικά άξιους τις μεγάλες ευθύνες που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια, την οικονομία, την υγεία και την παιδεία.
Ο Σάββας Καλεντερίδης, είναι εκείνος ο άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά πρόσωπα σε ευαίσθητες υπηρεσίες και που μπορεί να επικοινωνήσει και να συνεργαστεί μαζί τους. Είναι πολύ καλός γνώστης ευαίσθητων εθνικών και γεωστρατηγικών θεμάτων και ζητημάτων. Είναι δοκιμασμένος σε πραγματικά δύσκολες καταστάσεις… Είναι ένας σοβαρός άνθρωπος που έχει δώσει στην πατρίδα του τα καλύτερά του χρόνια και ολόκληρη την ψυχή του. Είναι ένας πολίτης της χώρας μας, που δεν έχει πάψει να αγαπά τον τόπο του αν και προδόθηκε και κινδύνεψε μέχρι και η ζωή του εξαιτίας αυτής της αγάπης του.
Ο Σάββας Καλεντερίδης είναι εκείνη η προσωπικότητα που είναι σε θέση να ανταποκριθεί άμεσα και με άριστα αποτελέσματα στα τρέχοντα ζητήματα του υπουργείου Εσωτερικών. Είναι άραγε παράξενο που σε πάρα πολλές χώρες για την θέση του υπουργού Εσωτερικών προτιμούνται «ιδιαίτεροι» άνθρωποι που υπηρέτησαν σε «ιδιαίτερες υπηρεσίες»;
Η πρόταση του ιστολογίου ισχύει και ευελπιστώ να μεταδοθεί, τουλάχιστον από όσους αγαπάνε πραγματικά την χώρα μας και είναι σε θέση να υπερβούν τις όποιες ιδεολογικές τους τοποθετήσεις, για ένα έστω πρόσωπο…
Κωνσταντίνος
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]