Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αχίλλειος πτέρνα της Νέας Τάξης είναι οι Έλληνες


Θέλουμε να ξέρουμε γιατί αγωνιζόμαστε


Έχουν να πουν πως οι Έλληνες δεν είναι εύκολος λαός να κυβερνήσεις, είναι αντιδραστικοί και γενικά δεν δέχονται εύκολα την υποταγή σε συγκεκριμένες τακτικές που αποτελούν μέρος μελετημένων στρατηγικών. Αρνούνται να εκτελούν απλά εντολές και θέλουν να γνωρίζουν τα πάντα για αυτές και όταν δεν συμφωνούν με το σκεπτικό τους δεν τις δέχονται και μετατρέπονται σε φωτιές μαινόμενες.
Αυτό τους κατέστησε σαν είδος προς μελέτη.

Διερευνώντας το φαινόμενο Έλληνας μελετήθηκαν διάφορες πτυχές της ψυχοσύνθεσης του . Ειπώθηκαν διάφορα για το dna του, μελετήθηκε η σύνδεση που έχει με την ιστορία του, μέχρι και που χαρακτηρίστηκε φιλοπόλεμος για την περηφάνια που κουβαλούσε. Δικαιολογήθηκε η ανυποταγή του στο δήθεν αίσθημα υπεροψίας που τον διακατέχει χάριν της προσφοράς στην ανθρωπότητα του μακροαιώνιου πολιτισμού του. Ψίθυροι ενέπλεξαν ακόμη και την ανικανότητα του μοντέλου διακυβέρνησης και δημοκρατίας που εφάρμοζαν διαχρονικά στην χώρα και γενικά υποδείχθηκαν οι ρίζες του για περαιτέρω έρευνα ώστε να διαπιστωθεί τι είναι αυτό που τον κρατά μόνιμα σε ένταση και εγρήγορση.
Θεωρήθηκε πως η σύνδεση του με την ιστορία συνάμα με την κουλτούρα που προήγαγε το κράτος και η εκκλησία ήταν οι κοιτίδες αντίστασης του φαινομένου Έλληνας. Συνδυάζοντας τα με την εθνική περηφάνια και την ένδοξη ιστορία που κουβαλούσε υποδείχθηκαν ως τα κέντρα μεταβίβασης και παραγωγής της αντιδραστικότητας και της ανυπακοής, που επιδείκνυαν όταν αντιλαμβάνονταν τι έκρυβαν από πίσω οι διάφορες προκλήσεις. Έτσι η έρευνα συνεχίστηκε και όταν ακόμη οι υπαίτιοι αυτοί θεσμοί απαξιώθηκαν και λειτουργούσαν με λαβωμένο κύρος.Το φαινόμενο Έλληνες όμως ναι μεν επηρεάστηκε άλλα όχι σε τέτοιο βαθμό που να μπορεί να υποταχθεί τυφλά σε νέα καλούπια άνευ αντιρρήσεων...
Καλά κράτησαν και άντεξαν, πρέπει όμως οι Έλληνες να συνειδητοποιήσουν πως αυτό που τους προστατεύει είναι και η Αχίλλειος τους Πτέρνα. Η ανυπακοή, η αντιδραστικότητα τους και η γενική έκρηξη που σιγοβράζει μέσα τους όταν νιώσουν την αδικία δεν είναι κάτι που θα πάψει να υπάρχει. Πρέπει όμως να μην αρκεστούν στην απλή εξωτερίκευση των αισθημάτων αυτών.
Οι λανθασμένοι στόχοι που κτυπούν ορισμένοι δεν πρέπει να παραπλανήσουν τους Έλληνες και να τους παρασύρουν σε ένα ανούσιο κυνηγητό ανεμόμυλων. Να τους προβληματίσουν πρέπει και από μόνοι τους να συνειδητοποιήσουν πως η δικιά τους ασπίδα προστασίας δεν είναι άκαμπτη αλλά ανθεκτική. Να προσέξουν μην της προκαλέσουν φθορά από μόνοι τους.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]