Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κακλαμάνης: Οι κουκούλες δεν έχουν καμία σχέση με την δημοκρατία

Η υπερβολή και η αυθαιρεσία

είναι οι χειρότεροι σύμβουλοι

Μετά τα επεισόδια που συγκλόνισαν την Αθήνα, Ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης μίλησε στην εφημερίδα μας για όλα και έστειλε τα δικά του μηνύματα:
  • να επουλώσουμε τις πληγές μας, να αλλάξουμε το κλίμα
  • Σε πείσμα όσων δεν αγαπούν αυτή την πόλη, εμείς επιμένουμε να στολίζουμε και να γιορτάζουμε, γιατί τα παιδιά οφείλουν να ζήσουν τις στιγμές που τους στερήσαμε τις προηγούμενες ημέρες.Αυτές τις γιορτές τις στερήθηκε ο Αλέξης και η οικογένεια του. Τις χρωστάμε στη γενιά του και στις οικογένειες τους.
  • άλλο πράγμα η αντίδραση των μαθητών, των οποίων τη φωνή οφείλουμε να σκύψουμε και να αφουγκραστούμε, και στους οποίους οφείλουμε πειστικές απαντήσεις και άλλο η βία που βαφτίζεται «κοινωνική εξέγερση»
  • Όσοι κρύβονται πίσω από κουκούλες δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία

athinapoli28Την χειρότερη περίοδο, λόγω των πρόσφατων επεισοδίων, πέρασε η Αθήνα. Ποια είναι η δική σας εκτίμηση για όσα θλιβερά συνέβησαν, με φόντο ειδικά την πρωτεύουσα της χώρας;

Η Αθήνα μας πέρασε δύσκολες ώρες. Από το βράδυ του Σαββάτου της 6ης Δεκεμβρίου ζήσαμε –και χρησιμοποιώ παρελθοντικό χρόνο όχι γιατί πρέπει να τα ξεχάσουμε αλλά γιατί πρέπει να κοιτάμε μπροστά- στην Πόλη της Αθήνας στιγμές παραλογισμού και αυθαιρεσίας και από τις δύο μεριές. Και λέω και από τις δύο μεριές γιατί η υπερβολή απ’ όπου και αν προέρχεται δεν είναι καλός σύμβουλος. Και όσο καταδικαστέα είναι η αντίδραση του αστυνομικού, τόσο καταδικαστέοι είναι και οι βανδαλισμοί και η τυφλή βία. Η μόνη λύση απέναντι στα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουμε είναι ότι όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως, δεν πρέπει να αφήσουμε την οργή μας να μεταβληθεί σε μια τυφλή και εκτός ελέγχου καταστροφική δύναμη.

Τι νιώσατε με τις εικόνες του Χριστουγεννιάτικου δέντρου που καιγόταν στο Σύνταγμα;

Θλίψη και ντροπή. Αλλά ταυτόχρονα και ένα πείσμα ότι το κλίμα πρέπει να αναστραφεί και η πόλη να μπει το γρηγορότερο δυνατό στους εορταστικούς ρυθμούς των ημερών. Είναι μια οφειλή αλληλεγγύης προς όλους και τον εμπορικό κόσμο ειδικότερα. Είναι μια οφειλή κυρίως, απέναντι στα παιδιά της πρωτεύουσας που το λιγότερο που ζητούν από εμάς είναι η στοιχειώδης ανταπόκριση στα όνειρά τους και στις προσδοκίες για περισσότερες δόσεις χαράς στη ζωή τους. Σε πείσμα, λοιπόν, όσων δεν αγαπούν αυτή την πόλη, εμείς επιμένουμε να στολίζουμε και να γιορτάζουμε. Αυτές τις γιορτές τις στερήθηκε ο Αλέξης και η οικογένεια του. Τις χρωστάμε στη γενιά του και στις οικογένειες τους.


Η συνέχεια εδώ
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]