Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΜΜΕ: Ο μεγαλύτερος κοινωνικός διαφθορέας

Να είχαμε να λέγαμε...

cut... διαφημίσεις!!!


Επίσημα αποκαλούνται Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, και απαρτίζουν, λέει, την Τέταρτη Εξουσία. Προσωπικά πιστεύω ότι η κατάταξή τους στην τέταρτη θέση Εξουσίας τα αδικεί. Μάλιστα, μετά τον αδιαμφισβήτητα εμπρηστικό ρόλο (λάδι στη φωτιά) που απροκάλυπτα και προκλητικά διαδραμάτισαν και συνεχίζουν να διαδραματίζουν στην πρόσφατη έκρηξη της καταστροφικής μανίας της δήθεν καταπιεσμένης νεολαίας μας, πρέπει ν' αναβαθμιστούν σε πρώτη Εξουσία. Και είναι και φαίνονται!
Στη συνέχεια, για όσους δεν είστε επαρκώς ενημερωμένοι, παραθέτω προς περίσκεψη τις πιο δημοφιλείς προσωνυμίες που τους προσάπτουν κάποιοι κακεντρεχείς σαν και του λόγου μου (τη λέω την αμαρτία μου). Για να μην πολυλογώ – οι καιροί, γαρ, ου μενετοί - θα περιοριστώ μόνο σε επωνυμίες οι οποίες δεν τους διαταράσσουν το δημοφιλές ακρωνύμιο "Μ.Μ.Ε". Άλλωστε, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, και ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω, ο δε μη έχων κοιμηθήτω!

Έχουμε και λέμε, λοιπόν, και οι πιο ευαίσθητοι κλαίμε:

Μέσα Μαζικής Εξαχρείωσης = ΜΜΕ
Μέσα Μαζικής Εξαθλίωσης = ΜΜΕ
Μέσα Μαζικού Ευνουχισμού = ΜΜΕ
Μέσα Μαζικής Εξαγρίωσης = ΜΜΕ
Μέσα Μαζικού Εξευτελισμού = ΜΜΕ
Μέσα Μαζικού Εξονειδισμού = ΜΜΕ
Μέσα Μαζικού Εξοργισμού = ΜΜΕ
Μέσα Μαζικού Εκτροχιασμού = ΜΜΕ
Μέσα Μαζικού Εκφυλισμού = ΜΜΕ
Μέσα Μαζικής Εκμετάλλευσης = ΜΜΕ
Μέσα Μαζικού Εκμηδενισμού = ΜΜΕ
Μέσα Μαζικού Εκτραχηλισμού = ΜΜΕ
Μέσα Μαζικού Εξανδραποδισμού = ΜΜΕ
Μέσα Μαζικού Εξαναγκασμού = ΜΜΕ
Μέσα Μαζικού Εξωφρενισμού = ΜΜΕ
Μέσα Μαζικής Εξουθένωσης = ΜΜΕ
Μέσα Μαζικής Εξύβρισης = ΜΜΕ
Μέσα Μαζικής Εκποίησης = ΜΜΕ
Μέσα Μαζικού Εκμαυλισμού = ΜΜΕ
Μέσα Μαζικής Έκρηξης = ΜΜΕ
Μέσα Μαζικής Εκτέλεσης = ΜΜΕ
Μέσα Μαζικού Εξτρεμισμού = ΜΜΕ
Μέσα Μαζικής Εκβαρβάρωσης = ΜΜΕ
Μέσα Μαζικού Εωσφορισμού = ΜΜΕ
Μέσα Μαζικού Εκβιασμού = ΜΜΕ
Μέσα Μαζικού Εφησυχασμού = ΜΜΕ
Μέσα Μαζικής Επιπολαιότητας = ΜΜΕ


Αυτά, κι αν έχω ξεχάσει καμιά προσωνυμία, παρακαλώ συμπληρώστε την εσείς. Αλήθεια, ποιος διάβολος είναι το αόρατο αφεντικό των κατάπτυστων ΜΜΕ που έχουν αναλάβει εργολαβικά τη διάλυση της χώρας μας; Τόσο ανίκανοι είμαστε ν’ αυτοκυβερνηθούμε; Τόσο ανήμπορες και ξεπουλημένες είναι οι ηγεσίες μας; Τόσο μα***νος είναι τούτος ο λαός; Μωρέ πότε πέφτει η εορτή του δημοφιλέστερου εθνικού μας Αγίου Μ***κα για να φτιάξω κανέναν άρτο; Μπας κι επινόησε κανένας "καλόγερος" τη βιογραφία του για να τη διαβάσω και να μορφωθώ; Μήπως γνωρίζετε πού φυλάσσονται τα "λείψανά" του για πάω να τα προσκυνήσω; Ο ανόσιος Εφραίμ σίγουρα θα γνωρίζει…
Κι όμως, αν οι λειτουργοί των ΜΜΕ είχαν τσίπα, δηλαδή στοιχειώδη νοημοσύνη, λογική, σύνεση, ήθος και συνείδηση, θα μπορούσαν να τα μετατρέψουν από κατάρα της κοινωνίας που είναι τώρα σε ευλογία. Διότι τόσο ο λόγος - γραπτός και προφορικός - όσο και η εικόνα εμπεριέχουν ενέργεια, άλλοτε θετική κι άλλοτε αρνητική, ανάλογα με το συναίσθημα που φορτίζονται, και ως εκ τούτου είναι πανίσχυρα εργαλεία στη διάπλαση, διαμόρφωση ή παραμόρφωση συνειδήσεων, χαρακτήρων και συμπεριφορών. Με άλλα λόγια, τα ΜΜΕ, αν ήθελαν, και αν βεβαίως τους το επέτρεπαν τα βλοσυρά αόρατα αφεντικά τους, θα μπορούσαν να μεταλλαχθούν σε:

Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης =ΜΜΕ
Μέσα Μαζικής Εγρήγορσης = ΜΜΕ
Μέσα Μαζικού Εξευμενισμού = ΜΜΕ
Μέσα Μαζικής Ευκοσμίας = ΜΜΕ
Μέσα Μαζικής Ευθύνης = ΜΜΕ
Μέσα Μαζικής Ευθυκρισίας = ΜΜΕ
Μέσα Μαζικής Ευλογίας = ΜΜΕ
Μέσα Μαζικής Ευπρέπειας = ΜΜΕ
Μέσα Μαζικής Ευστάθειας = ΜΜΕ
Μέσα Μαζικής Ευφροσύνης = ΜΜΕ
Μέσα Μαζικής Ευταξίας = ΜΜΕ
Μέσα Μαζικής Ευσπλαχνίας =ΜΜΕ
Μέσα Μαζικής Ευμάρειας = ΜΜΕ
Μέσα Μαζικού Εξαγνισμού = ΜΜΕ
Μέσα Μαζικής Εξυγίανσης = ΜΜΕ
Μέσα Μαζικής Επανόρθωσης = ΜΜΕ
Μέσα Μαζικής Επιμόρφωσης = ΜΜΕ
Μέσα Μαζικής Επαγρύπνησης =ΜΜΕ
Μέσα Μαζικής Ευβουλίας = ΜΜΕ
Μέσα Μαζικής Ευδοκίμησης =ΜΜΕ
Μέσα Μαζικής Ευνομίας = ΜΜΕ

Θα αρθούν όμως ποτέ τα ΜΜΕ στο ύψος της αποστολής τους; Προς το παρόν οι ενδείξεις είναι άκρως δυσοίωνες. Η φύση των λειτουργών των ΜΜΕ έχει διαστρεβλωθεί από το κυνήγι της καταστροφικής και αιματηρής είδησης. Με άλλα λόγια, ηδονίζονται στη θέα της βίας και της καταστροφής, διότι τέτοιες ειδήσεις "πουλάνε"! Γι’ αυτό οι αθεόφοβοι μεγαλοποιούν, διαστρεβλώνουν και αναμασούν τα γεγονότα της συμφοράς, ξεσηκώνοντας τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, δαιμονοποιώντας τη μια κοινωνική ομάδα (την Αστυνομία εν προκειμένω) και εξιδανικεύοντας μιαν άλλη, όπως κάνουν τώρα με τη νεολαία. Δυστυχώς για όλους μας, τους εμπρηστές και καταστροφείς ξένων περιουσιών έχουν ξεχάσει να τους καταδικάσουν… Βεβαίως, δεν θα τηρούσαν την ίδια στάση αν καιγόταν το δικό τους σπίτι, ή η επιχείρηση στην οποία δουλεύουν με αποτέλεσμα να έμεναν χωρίς δουλειά. Γι’ αυτό σας λέω δε βλέπω φως… Η διαφθορά έχει φτάσει μέχρι το μυελό των οστών.
Ε, εσείς που ανήκετε στις ελάχιστες φωτεινές και μη δημοφιλείς εξαιρέσεις των ΜΜΕ, που εκδίδετε κάποιες εφημερίδες που με το ζόρι πουλάνε καμιά διακοσαριά φύλλα, μη με πετροβολάτε. Ξέρω ότι υπάρχετε, και σαν μικρές πυγολαμπίδες προσπαθείτε να φωτίσετε – αν είναι δυνατόν! – το πυκνό πνευματικό, ηθικό και πολιτιστικό σκοτάδι που έχει σκεπάσει την πανέμορφη πατρίδα μας. Σας εύχομαι κουράγιο και δύναμη στον άνισο αγώνα που δίνετε με τα στοιχεία της φύσεως.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]