Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Της ακυβερνησίας το... μπάχαλο...

Κύριε Καραμανλή,

θα κυβερνήσετε επί τέλους;


Κύριε Πρωθυπουργέ θα σας τα ψάλλω σήμερα. Όχι τα κάλαντα, αλλά τον εξάψαλμο που δικαιούστε. Λοιπόν, αν δε μπορείτε να εξασφαλίσετε αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας για τις χιλιάδες άνεργους νέους, αντί να τους εκμεταλλεύεστε ανασφάλιστους με τα ταπεινωτικά προγράμματα STAGE των 480 ευρώ, αν δε μπορείτε να εξυγιάνετε το Ελληνικό κράτος-χαβούζα από τους διεφθαρμένους που τοποθετήσατε στους υψηλούς τόπους της εξουσίας, από τους ληστές του δημοσίου χρήματος, από τους αδίστακτους και μηδέποτε τιμωρούμενους κουκουλοφόρους, τους εμπρηστές, και τους πάσης φύσεως βανδάλους, αν δε μπορείτε να μας κάνετε να μη ντρεπόμαστε για τη χώρα μας, όταν οι ξένοι στοιχηματίζουν αν θα ξανακαεί το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα, ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ!!!
Όσο πιο γρήγορα αποσυρθείτε, τόσο το καλύτερο για τον τόπο, αλλά και για σας τον ίδιο.


Και είναι ηλίου φαεινότερο ότι δε μπορείτε να προσφέρετε στη χώρα κάτι καλύτερο. Πέντε χρόνια στην εξουσία είναι αρκετά για να δείξουν την ανεπάρκειά σας. Εκτός εάν μπορείτε, και δε θέλετε. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, είτε είστε ανίκανος να κυβερνήσετε, είτε δε θέλετε να κυβερνήσετε επειδή κάποιοι αόρατοι εντολοδόχοι, για τους δικούς τους ιδιοτελείς λόγους, δε σας αφήνουν να κάνετε σωστά τη δουλειά για την οποία σας ψήφισε η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, είστε επικίνδυνος για τον τόπο.
Εγώ, όμως, θα υποθέσω ότι απλά δε μπορείτε να κάνετε τίποτα καλύτερο. Προφανώς τα πρωθυπουργικά καθήκοντα που αναλάβατε ήταν υπεράνω των δυνάμεών σας. Είχατε τ' όνομα αλλά όχι και τη χάρη... Πρωτίστως να σας καταλογίσω αυτό που ο ίδιος ομολογήσατε, ότι ενημερώνεστε με μεγάααλη καθυστέρηση, και δεν έχετε την ικανότητα να διαλέγετε σωστούς συνεργάτες. Μεγάλο μειονέκτημα αυτό για έναν Πρωθυπουργό! Κι αφού επιλέξατε λάθος συνεργάτες, κατόπιν, όταν τ’ άπλυτά τους βγήκαν στη φόρα, γιατί δεν τολμήσατε να τους ‘καρατομήσετε’ πάραυτα; Τι συναισθηματισμοί είναι αυτοί;
Βαρέθηκα να σας βλέπω δήθεν ν’ αναλαμβάνετε, πάλι με καθυστέρηση, την ευθύνη για τα εγκληματικά λάθη των Υπουργών σας, αλλά παρόλ’ αυτά να παραμένετε αμετακίνητος στην πρωθυπουργική καρέκλα. Μα τόσο γλυκιά είναι η εξουσία; Δηλαδή τι σημαίνει αυτή η “ανάληψη”; Μήπως σημαίνει λευκή επιταγή για να συνεχίσετε τα ίδια λάθη; Βαρέθηκα να σας ακούω ν’ αποζημιώνετε, από τον ιδρώτα του Έλληνα φορολογούμενου, τους επιχειρηματίες για τα καμένα μαγαζιά τους, αλλά να μην παίρνετε κανένα μέτρο ώστε να μην ξανακαούν, όταν οι κουκουλοφόροι ξαναχτυπήσουν με τις μολότοφ. Βαρέθηκα να σας βλέπω να προσφέρετε δώρα από τα χρήματά μας στους ξενοδόχους, αλλά να μην κάνετε τίποτα για ν' αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των τουριστών στη χώρα μας. Διότι ποιος έχει όρεξη να έρθει για τουρισμό σε μια άναρχη και τρομοκρατούμενη χώρα; Μήπως θα κουνήσετε κανένα μαγικό ραβδάκι ώστε να σας υποσχεθούν οι αναρχικοί "τάξη και ασφάλεια", για να μας ξανάρθουν οι τουρίστες; Ή μήπως θα λύσετε τα χέρια της Αστυνομίας για να επιβάλει την τάξη; Βαρέθηκα να σας βλέπω να χαρίζετε ακίνητα του Ελληνικού λαού στον Εφραίμ, και να μην απαιτείτε πίσω τα εκατοντάδες εκατομμύρια που μπήκαν στους λογαριασμούς του Βατοπεδίου από την πώληση των ακινήτων-φιλέτων. Μεταξύ μας, αληθεύει ότι ο Κύπριος που αγόρασε το Ολυμπιακό ακίνητο από τον ανόσιο Εφραίμ το ετοιμάζει για εμπορικό κέντρο;
Βαρέθηκα ν’ ακούω τα Μέσα Μαζικής Εξαχρείωσης να μιλάνε για ανασχηματισμό και κουραφέξαλα. Όποιους Υπουργούς κι αν ανακυκλώσετε, κ. Πρωθυπουργέ, δε θα μας ξημερώσει άσπρη μέρα. Τα προβλήματα του τόπου είναι πολλά, και οι σάπιες νοοτροπίες βαθιά ριζωμένες. Κάντε λοιπόν στην άκρη να έρθει γρήγορα ο Γιωργάκης στην εξουσία, μόνος ή μαζί με Τσίπρα και Αλαβάνο, για να "καούν" γρήγορα κι αυτοί, αφού νομοτελειακά θα επακολουθήσει το ίδιο ή μεγαλύτερο μπάχαλο – οι κουκουλοφόροι γαρ δε μασάνε – κι έτσι να πιάσουμε πάτο ώστε να μη μπορεί πλέον κανένα κώμα, συγνώμη "κόμμα" ήθελα να πω, να πυροβολεί με λύσσα το άλλο. Κι όταν πιάσουν όλα τα κώματα πάτο, πού ξέρεις; Μπορεί να γίνει κανένα θαύμα, δηλαδή να ξαναγεννηθεί η Ελλάδα από τις στάχτες της. Βέβαια, αυτό ακούγεται πολύ ρομαντικό για μια χώρα-μπάχαλο με τους Έλληνες ν’ αλληλομισούνται παραδοσιακά μέχρι θανάτου, κι ο καθένας να ενδιαφέρεται μόνο για το τομάρι του.
Να μην ξεχάσω και κάτι άλλο: Γνωρίζετε, άραγε, πόσες πανεπιστημιακές σχολές, πόσα σχολεία και πόσα Δημαρχεία τελούν υπό (σ)κατάληψη αυτή τη στιγμή; Τους φοβάστε τους καταληψίες κύριε Καραμανλή; Άλλο που δε θέλουν οι τεμπελχανάδες καθηγητές και οι υπάλληλοι των Δήμων να έχουν διακοπές διαρκείας και να πληρώνονται! Τι να σας πω, Πρωθυπουργέ, εγώ στη θέση σας θα είχα φύγει νύχτα από ντροπή. Αφού μάλιστα σκέπτομαι τώρα να φύγω και να ζητήσω άσυλο σε καμιά πολιτισμένη και ευνομούμενη χώρα. Χειρότερα αποκλείεται να βρω. Θα μου πείτε κι εδώ άσυλο είναι, δηλαδή άσυλο ανιάτων, γιατί δε μένω; Καλά θα το ξανασκεφτώ, αν στενοχωριέστε τόσο μήπως χάσετε άλλη μια φωνή βοώσης εν τη Ελληνική ερήμω που παραμιλάει "δημοκρατικά" στου κουφού την πόρτα…
Και μια τελευταία ερώτηση: Μήπως γνωρίζετε αν οι αναρχικοί κουκουλοφόροι είναι μειοψηφία ή πλειοψηφία μέσα στα Πανεπιστήμια; "Μειοψηφία" θα μου πείτε. Τότε γιατί οι καλοί σπουδαστές τα έχουν αφήσει έρμαιο στα χέρια βανδάλων, αφού είναι πλειοψηφία; "Διότι οι φιλήσυχοι σπουδαστές τους φοβούνται", θα μου απαντήσετε. Δηλαδή φτάσαμε στο τραγικό κατάντημα οι φιλήσυχοι σπουδαστές να είναι όμηροι των αναρχοκουκουλοφόρων; Μήπως και η Αστυνομία τους φοβάται κ. Πρωθυπουργέ; "Όχι, η Αστυνομία δεν τους φοβάται, αλλά φοβούνται να παραβιάσουν το "άσυλο" των πανεπιστημίων", μου απαντάτε. Κι αφού η Αστυνομία φοβάται το άσυλο, κ. Πρωθυπουργέ, τότε γιατί δεν τους πιάνει όταν ‘μεγαλουργούν’ εκτός ασύλου, όπως κάνουν πολύ συχνά και με ιδιαίτερη δριμύτητα το περασμένο εικοσαήμερο του Δεκέμβρη; "Διότι φοβούνται μήπως τους ξεφύγει καμιά αδέσποτη και γίνει πάλι της κουκούλας με τη συνδρομή και των Μέσων Μαζικής Εξαγρίωσης", μου απαντάτε. Με άλλα λόγια, οι νομοταγείς Έλληνες πολίτες είμαστε όμηροι των ΜΜΕ και της κουκούλας, κι εσείς απλώς προεδρεύετε; Δεν απαντάτε, ε; Προφανώς κατάπιατε τη γλώσσα σας.
Κύριε Καραμανλή, τα Πανεπιστήμια της χώρας θυμίζουν μπουρδέλα. Εσείς δε συγκινείστε; Θα μου πείτε μπουρδέλο είναι όλη η Ελλάδα, και κυρίως το Δημόσιο, τα πανεπιστήμια μ’ ενόχλησαν; Έλα ντε! Δίκιο έχετε.
Πάντως για ενημέρωση σας παραθέτω φωτογραφίες από το Χριστουγεννιάτικο "στόλισμα" του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, για να καμαρώσετε το "καλλιτεχνικό" ταλέντο της νεολαίας μας. Έτυχε να βρεθώ στη Λάρισα το βράδυ των Χριστουγέννων και πήγα μια βόλτα για να καμαρώσω την όμορφα στολισμένη Πλατεία Ταχυδρομείου. Εκεί, βρέθηκα μπροστά σ’ ένα άκρως απογοητευτικό θέαμα… Το σύνθημα που ήταν αναρτημένο πάνω από την κεντρική είσοδο του Πανεπιστημίου με γέμισε πίκρα, θλίψη και ντροπή… "Πού είναι τα καλά παιδιά να περιφρουρήσουν τους πανεπιστημιακούς χώρους;" αναρωτήθηκα… "Πού είναι κρυμμένα και φοβισμένα τα καλά παιδιά;" Απάντηση όμως δεν πήρα, και κατά τα φαινόμενα δεν θα πάρω ποτέ…
Αν δε μπορείτε να διαβάσετε την επιγραφή, σας την παραθέτω εδώ: "Το δίκιο μας εμπρός να βγάλουμε στους δρόμους, μπουρλότο και φωτιά σε κράτος κι αστυνόμους."
Βρε μήπως βρισκόμαστε μπροστά σε πραγματική επανάσταση, που ισχυρίζεται ο ψευτοεπαναστάτης του καναπέ και βασιλιάς του τηλεοπτικού χαβαλέ, Λάκης Λαζόπουλος;
Παρατηρήσατε τη σημαία των αναρχικών να κυματίζει ανάμεσα στα λαμπιόνια;
Εσείς τι λέτε, κύριε Καραμανλή;
Θα πάει μακριά η βαλίτσα του χάους;


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]