Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καταρρέει το χρηματιστήριο των Σκοπίων και διαψεύδεται ο Γκρούεφσκι που έλεγε για δυνατή οικονομία

Ανησυχεί για τις εξελίξεις

και το μέλλον ο Τσερβένκοφσκι


Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι στην ομιλία του στο Περιφερειακό Οικονομικό Φόρουμ των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που διεξήχθη την Παρασκευή στην πόλη Οχρίδα, εξέφρασε την ανησυχία του για την οικονομική κατάσταση στη χώρα του, σημειώνοντας ότι η πραγματική οικονομία έχει ξεκινήσει να επηρεάζεται από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Ο κ. Τσερβένκοφσκι ανέφερε ότι οι τομείς που επηρεάστηκαν περισσότερο είναι αυτοί που σχετίζονται με τις εξαγωγές, η μεταλλουργία, οι κατασκευές και η υφαντουργία.
Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ ανέφερε ότι λόγω της οικονομικής ύφεσης ενδέχεται να μειωθούν οι εξαγωγές της χώρας και ζήτησε από την Κυβέρνηση και την Κεντρική Τράπεζα να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπιστεί η οικονομική ύφεση, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να γίνουν συντονισμένες προσπάθειες.
Ο κ. Τσερβένκοφσκι εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της ενέργειας.
"Θα πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα που να αποτρέψουν την περαιτέρω διατάραξη του συστήματος ενέργειας και την άνοδο των τιμών της", δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ.
Ο κ. Τσερβένκοβσκι υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των χωρών της περιοχής, προσθέτοντας ότι η μεμονωμένη αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων και προβλημάτων δεν αποτελεί αποτελεσματικό τρόπο επίλυσής τους.
Στο μεταξύ δραματική πτώση σημείωσαν οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο των Σκοπίων την Πέμπτη.
Ο δείκτης τιμών των μετοχών χθες κατέγραψε πτώση κατά 7.88%. Συνολικά, μέσα σε ένα μήνα, ο βασικός δείκτης MBI-10 του Χρηματιστηρίου των Σκοπίων κατέγραψε απώλειες της τάξης του 35%.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]