Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

8000 Σκοπιανοί διεκδικούν ακίνητα στην Ελλάδα

Εδώ είναι η φόρμα συμπλήρωσης για την επιστροφή
των περιουσιών, όπως τη δίνει η κυβέρνηση
των Σκοπίων. Κάντε κλικ για μεγέθυνση


Στυγνός εγκληματίας ο Γκρούεφσκι

κερδίζει από τα όνειρα απλών ανθρώπων


Η Ελλάδα πρόκειται να αντιμετωπίσει περισσότερες από 8000 διεκδικήσεις Ελληνικής γης από πολίτες των Σκοπίων, οι οποίοι ισχυρίζονται πως διεκδικούν τις πατρογονικές τους ιδιοκτησίες! Η εκτιμώμενη αξία των ακινήτων των οποίων οι Σκοπιανοί διεκδικούν και των οποίων η ιθαγένεια έχει παυθεί, ανέρχεται σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ.
Περίπου 500 Σκοπιανοί έχουν ήδη αξιολογήσει τις περιουσίες τους κοντά στην πόλη της Θεσσαλονίκης και ισχυρίζονται ότι διεκδικούν περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Κάποιος άλλος, πρώην ιδιοκτήτης ο οποίος υπέβαλε αίτηση στην αρμόδια επιτροπή στα Σκόπια, ζητά 176 εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση από την Ελλάδα, για ακίνητα στην Θεσσαλονίκη και που βρίσκονται στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Οι αιτήσεις αποζημιώσεων συνεχίζουν να συμπληρώνονται με τις Σκοπιανές αρχές να προΐστανται στην διαδικασία αυτή έχοντας ορίσει ειδική επιτροπή. Μία ομάδα νομικών έχει επιφορτισθεί να ολοκληρώσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται και να υποβάλουν τις αναφορές στα Ελληνικά δικαστήρια αλλά και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Οι αιτούντες της αποζημιώσεως καλούνται να συμπληρώσουν ειδικό έντυπο με τίτλο «Ακίνητα και άλλα αιτήματα» και να το υποβάλλουν στις αρχές της ΠΓΔΜ. Δύο από τις ερωτήσεις έχουν αρκετά ενδιαφέρουσα μορφή. Στην πρώτη αναφέρεται σε «συνθήκες υπό τις οποίες ελήφθη η ιδιοκτησία» και οι αιτούντες καλούνται να γράψουν το όνομα του σημερινού ιδιοκτήτη του ακινήτου, όπου φαίνεται και σαν επιλογή «Η Ελληνική πολιτεία», κάνοντας σαφές πως διεκδικούν εκτάσεις και ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου.
Κωμικό βεβαίως είναι το γεγονός πως ο αιτών αποζημίωσης οφείλει να δηλώσει εάν το σπίτι είχε φούρνο, αν ο πρώην ιδιοκτήτης είχε βοοειδή, πόσα κιλά καλαμπόκι είχε αποθηκευμένα όταν έχασε την ιδιοκτησία του φεύγοντας μακριά για να σώσει τη ζωή του.
Όπως καταλαβαίνετε, είναι ιδιαίτερα έξυπνη η μεταφορά του εθνικιστικού χαρακτήρα του πολιτεύματος του Γκρούεφσκι προς τους πολίτες των Σκοπίων, προσφέροντάς τους «στόχους» και όνειρα πλουτισμού, αλλά ταυτόχρονα και μίσος προς τους Έλληνες και την Ελλάδα που τους άρπαξε τις περιουσίες τους. Η συγκεκριμένη κίνηση αποσκοπεί στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση γύρω από το κόμμα VMRO και τον σημερινό πρωθυπουργό των Σκοπίων, ο οποίος φαίνεται πως κάνει πράξη την παροιμία «άλλος κερνάει άλλος πληρώνει», χωρίς φυσικά να διακινδυνεύει να χάσει το παραμικρό από την προσωπικό του αίγλη όταν οι αιτούντες επιστροφής των περιουσιών τους θα διαπιστώσουν πως η αίτησή τους θα είχε περισσότερες πιθανότητες ικανοποίησης εάν δήλωναν ως πατρογονικές τους εστίες και περιουσίες οικόπεδα σε διάφορους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος!!!
Πατώντας στην φτώχεια και στην μιζέρια των απλών πολιτών ο Γκρούεφσκι καταφέρνει να κερδίσει ο ίδιος το «κύρος» που τόσο πολύ έψαχνε σε όλη του τη ζωή. Ως πυγμάχος απέτυχε, αλλά ως λαοπλάνος, πολιτικός με χαρακτήρα ψυχρού εγκληματία. Γιατί εγκληματεί εις βάρος απλών ανθρώπων των Σκοπίων όταν τους εφοδιάζει με όνειρα για πλουτισμό και τους τα ενισχύει με ειδικές κυβερνητικές επιτροπές στήριξης και προώθησης.
Και το έγκλημα αυτό δεν πρόκειται να του το συγχωρέσει κανείς στα Σκόπια. Επειδή είναι ένα στυγνό έγκλημα εκ προμελέτης και για ίδιον όφελος του Γκρούεφσκι, ο οποίος έχοντας ήδη πλουτίσει αποσκοπεί μόνο στη διατήρησή του επί του κυβερνητικού θώκου και την διαιώνιση της χειραγώγησης ανθρώπων που απελπισμένοι τολμούν να ονειρεύονται μία καλύτερη ζωή…
Κωνσταντίνος

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Όλοι αυτοί που υπογράφουν αυτές τις αιτήσεις είναι ίδιοι σαν τον Γρούεβσκη. Γενίτσαροι. Ήδη το μίσος εναντίων της Ελλάδος το έχουν βαθιά ριζωμένο μέσα τους.
    Κανένας δεν τους παραπλανεί. Μόνοι τους τα θέλουν και τα παθαίνουν. Απλά ο Γρούεβσκη κατάλαβε με πόσο πωρωμένους μαλάκες έχει να κάνει και τους εκμεταλλεύεται. Αυτό και μόνο αυτό εκμεταλλεύεται από αυτούς. Με αυτόν τον τρόπο όμως αυτός πλουτίζει «μέσα» από το πατρικό όνομα της μάνας του. Όλα τα δυνατά πόστα μέσα στον κρατικό μηχανισμό είναι οικογενειακά. Αστυνομία, ασφάλεια, τελωνεία, πανεπιστήμια , ΜΚΟ, κλπ. Όσα ξέχασα είναι σε κουμπαριές. Είναι γνωστό σε όλους , όλους, όλους, ότι η Τσεχία είναι το μεγάλο στέκι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά ο Γκρούεφσκυ από τους τόσους πολλούς γενίτσαρους που λέει ότι διώξαμε μόνο 8,000 βρήκε? Οι άλλες 92,000 ή 192,000 ή 292,000 που στο διάολο είναι? Τόσοι λοιπόν είναι οι Μακεδόνες του Αιγαίου? Άσχετα με το τι ζητάν???? Δεν είναι λογικό να τους μετρήσουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]