Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έγιναν αυτό που κορόιδευαν…

Της Ίριδας Παπακώστα *

Μία φορά κι ένα καιρό σε ένα σπίτι τόσο μικρό όσο το δάχτυλό μου, ζούσε μια οικογένεια. Ο πατέρας ήταν ο Μαμούφ, η μητέρα η Σπατάλ, ο Ασχέτ ο μεγάλος γιος, η Λεφτούλ η μεσαία κόρη και τα μικρά δύδιμα: ο Βλαχ και η Αχ!
Είχαν ένα πρόβλημα. Δεν είχαν πού να βάλουν τα πράγματά τους. Είχαν πολλά λεφτά και αγόραζαν συνεχώς πράγματα. Ρούχα και παπούτσια έπαιρναν κάθε μέρα. Είχαν σπίτια στην Αίγυπτο, στο Τσιμπουτί, στην Ελλάδα, στο Βόρειο Πόλο, στην Αφρική και στην Αμερική.

Ο Μαμούφ ήταν ένας χοντρός κύριος. Ήταν ο πρωθυπουργός. Συνέχεια έτρωγε. Τα λεφτά έτρεχαν απ' τα πατζάκια του. Η γυναίκα του η Σπατάλ ήταν μια όμορφη ψωνάρα που ντυνόταν με ό,τι πιο ακριβό στην αγορά. Ο Ασχέτ ήταν ένας χεβιμεταλάς που το αλκοολίκι του ήταν το συγκρότημα «Στεφάνια ΚΑΙ Φέρετρα». Ό,τι είχε σχέση με αυτούς το αγόραζε διπλό. Η Λεφτούλ ήταν ίδια με τη μαμά της. Η Αχ ήθελε όλες τις Barbie του Jumbo διπλές. Ο Βλαχ ήθελε όλες τις καουμπόικες και Nija στολές της αγοράς.
Όλα κυλούσαν σχεδόν τέλεια εκτός από το ότι δεν είχαν χώρο για τα πράγματά τους.
Είχαν 20 αποθήκες γεμάτες πράγματα μα ήθελαν κι άλλες.
Μια στιγμή έδιωξαν τον Μαμούφ από την Βουλή και έγινε μια τρομερή ληστεία που τους έκλεψαν όλα τα ρούχα και παπούτσια. Επίσης τους διάλυσαν το σπίτι, τα κρεβάτια, τα τραπέζια, τις καρέκλες, τους καναπέδες και τις αποθήκες.
Έμειναν στο δρόμο.
Τελικά έγιναν αυτοί που κορόιδευαν.
Άρχισαν να τρώνε μέσα απ' τον σκουπιδοντενεκέ, να κοιμούνται στο πεζοδρόμιο μέσα σε εφημερίδες και να πίνουν βρώμικο νερό από λακούβες.
Έγιναν αυτό που κορόιδευαν για να μάθουν ότι ζούνε στον κόσμο και φτωχοί άνθρωποι.


* Η Ιρις Παπακώστα είναι ένα παιδί μόλις 10 ετών. Φοιτά στην Ε΄ τάξη των εκπαιδευτηρίων Δούκα. Όταν μου έστειλε το κείμενό της δεν άντεξα να μη της πάρω μια συνέντευξη όπου εκεί μου αποκαλύφθηκε ένα παιδί πολύ διαφορετικό, πολύ ψαγμένο, εξαιρετικά κατατοπισμένο για τα προβλήματα της καθημερινότητας και κυριολεκτικά ένα παιδί… βιβλιοφάγο.
Μου αράδιασε μέσα σε ένα-δύο λεπτά τίτλους και τίτλους βιβλίων που διάβασε "…τρελαίνομαι για βιβλία" μου είπε χαρακτηριστικά ενώ μου αποκάλυψε ότι έχει και οικολογικές ευαισθησίες, ότι μέσα από ένα βιβλίο που της χάρισε η μητέρα της έμαθε πως να εξοικονομεί τα χρήματά της, πως να μη χαλάει νερό, πως να προστατεύει το περιβάλλον.
Κι όσο για τον πρωθυπουργό Μαμούφ και τη …χαζοβιόλικη οικογένειά του, που μια μέρα έχασε τη πρωθυπουργία και ταυτόχρονα οι ληστές του έκαναν το σπίτι καλοκαιρινό ώστε να βρεθεί στους σκουπιδοντενεκέδες να ψάχνει για φαγητό, αξίζει να ακούσετε την ίδια τη μικρούλα Ίριδα να εξηγεί πως το έγραψε και όλα όσα αποκάλυψε στην Θεοδοσία Κοντζόγλου και στην Εκπομπή «Τα καλύτερα του ΣΚΑΙ».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]