Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η αδιέξοδη πολιτική του Γκρούεφσκι και η επικείμενη διάλυση των Σκοπίων

Η Βουλγαρία ακονίζει τα… δόντια της

Ήταν απόλυτα φυσιολογικό μετά από τις παλινδρομήσεις της εθνικιστικής και χωρίς καμία προοπτική πολιτικής που άσκησε ο Γκρούεφσκι κατά τα τελευταία χρόνια στην εξωτερική πολιτική του κρατιδίου, να ανοίξει η όρεξη των ενδιαφερομένων, δηλαδή των Βουλγάρων, των Αλβανών και των Σέρβων, για εδάφη τα οποία ιστορικά (ή όχι) τους ανήκουν…
Έτσι, τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε μία επιθετική έξαρση από την πλευρά της Βουλγαρίας, η οποία ορέγεται ένα μεγάλο μέρος των Σκοπίων, που ισχυρίζονται οι Βούλγαροι ότι τους ανήκει ιστορικά, αλλά και στο οποίο κατοικούν πολίτες κύρια Βουλγαρόφωνοι, αλλά και έχοντες Βουλγαρική εθνική συνείδηση!

Το όπλο του Γκρούεφσκι, εναντίον της Ελλάδας, που τελικά ήταν άσφαιρο (επειδή δεν υπάρχει μειονότητα σκοπιανών στην χώρα μας), στράφηκε εναντίον του ακραίου εθνικισμού του, ξυπνώντας το ενδιαφέρον των Βούλγαρων, επειδή είναι πλέον ορατό δια γυμνού οφθαλμού πως τα Σκόπια δεν έχουν καμία πιθανότητα να συνεχίσουν να υπάρχουν ως κράτος στην περιοχή.
Το υπό διάλυση κρατίδιο (με καθαρή υπαιτιότητα του Γκρούεφσκι) γίνεται αυτόματα στόχος αυτών που πάντα επιθυμούσαν την γεωγραφική επέκτασή τους, δηλαδή κύρια των Αλβανών και των Βουλγάρων και μετέπειτα των Σέρβων, οι οποίοι θέλουν να πάρουν κι αυτοί επιτέλους κάτι μετά από όλα όσα έχασαν την τελευταία εικοσαετία (περίπου).
Ήρθε λοιπόν η σειρά (δυστυχώς) του Βουλγαρικού και του Αλβανικού εθνικισμού. Και αυτό μόνο προβλήματα για την περιοχή των Βαλκανίων μπορεί να σημαίνει. Εάν η χώρα μας είναι σε θέση ισχύος, αυτό το οφείλει στην στρατιωτική υπεροχή της και σε τίποτε άλλο. Αλλά, εάν συνεχιστούν οι διαδικτυακές «συγκρούσεις» των Βουλγάρων με τους Σκοπιανούς, πολύ φοβάμαι πως δεν θα αργήσει να έλθει το χρονικό εκείνο σημείο που η Βουλγαρία θα τολμήσει να κάνει «μία μπουκιά» τα Σκόπια, με την αιτιολόγηση της διαφύλαξης του Βουλγαρικού στοιχείου που υπάρχει εντός της ΠΓΔΜ.
Κωνσταντίνος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]