Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Μπους ανακοίνωσε ότι περιμένει τρομοκρατικό χτύπημα

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα

ενισχύθηκε με ειδικό κλιμάκιο της CIA


Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, προειδοποίησε για τον κίνδυνο ότι οι τρομοκράτες ενδέχεται να επωφεληθούν από τη μεταβατική περίοδο μεταξύ των δύο αμερικανικών προεδριών για να επιτεθούν στις ΗΠΑ.
«Είμαστε δεσμευμένοι στη μάχη κατά των εξτρεμιστών που είναι αποφασισμένοι να μας επιτεθούν, και θεωρώ ότι δεν τους χαροποιεί τίποτε περισσότερο από το να εκμεταλλευτούν αυτήν τη μεταβατική περίοδο των αλλαγών για να βλάψουν τους Αμερικανούς», δήλωσε.

Ο κ. Μπους υπογράμμισε ότι πρόκειται για την πρώτη -εδώ και σαράντα χρόνια- μεταβατική προεδρική περίοδο που συμπίπτει με περίοδο πολέμου.
Αντιτρομοκρατικό κλιμάκιο της CIA στην Ελλάδα
Ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας γύρω από την αμερικανική πρεσβεία, με πρόσθετες περιπολίες και την τοποθέτηση περισσότερων αστυνομικών στη Βασιλίσσης Σοφίας και στους παράδρομους.
Πληροφορίες της Presstime (αρ.φυλ.128.σελ.8) αναφέρουν ότι πριν από μερικές ημέρες κατέφτασε στην Αθήνα ειδικό αντιτρομοκρατικό κλιμάκιο της CIA, το οποίο έχει οργανώσει το στρατηγείο του εντός της πρεσβείας και βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την ΕΥΠ.
Η κινητικότητα που παρατηρείται είναι συνήθης, μιας και οι Αμερικανοί από τα μέσα της περασμένης δεκαετίας επιτηρούν ιδιαίτερα τις ανά τον κόσμο πρεσβείες τους φοβούμενοι τρομοκρατικά χτυπήματα τις προεκλογικές περιόδους.
Εξυπακούεται…ότι επικεφαλής της αστυνομικός επιχείρησης είναι Έλληνας αξιωματικός που έχει εκπαιδευτεί στις ΗΠΑ και ενημερώνει απευθείας τον αρμόδιο υφυπουργό Παναγιώτη Χηνοφώτη.
Ωστόσο, το ερώτημα είναι αναπόφευκτο: γιατί αυξάνονται τώρα τα μέτρα στην καλύτερη φρουρούμενη πρεσβεία του κόσμου;
Τουρκική άσκηση στο Αιγαίο «ανάβει φωτιές»
Η τουρκική πλευρά συνεχίζει ακάθεκτη την άσκηση «Dogu Akdeniz», η οποία διεξάγεται μεταξύ 2 και 14 Νοεμβρίου, έχοντας δεσμεύσει με NOTAM τρεις περιοχές στο Αιγαίο: δύο περιοχές ανατολικά της Σκύρου μέχρι το Άγιο Όρος και μία μεταξύ των νησιών Ικαρίας και Χίου. Και δε φτάνει μόνο αυτό, αλλά συνεχίστηκαν σήμερα το απόγευμα οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου!
Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει κίνδυνος θερμού επεισοδίου κοντά στη Χίο και για τον λόγο αυτό οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε ιδιαίτερα αυξημένη «επαγρύπνηση-ετοιμότητα» με κινήσεις μονάδων και ασκήσεις αντιαεροπορικών συστημάτων. Εικάζεται δε πως η πτώση του Apache έγινε σε μία τέτοια άσκηση ετοιμότητας και «ξεσκονίσματος» συγκεκριμένου αντιαεροπορικού συστήματος.
Η οικονομική κρίση στην Τουρκία «κλειδί» των εξελίξεων
Η οικονομική κρίση που έχει συνέπειες σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν θα μπορούσε να αφήσει απ' έξω την Τουρκία. Με την υποτίμηση της Λίρας (περίπου 30% αν δεν απατώμαι) η Τουρκία αντιμετωπίζει πρόβλημα στα εξοπλιστικά της προγράμματα με αποτέλεσμα την μείωση των προμηθειών και πιθανόν ακύρωση ή μετάθεση σε βάθος χρόνου κάποιων προγραμμάτων. Ένα από αυτά είναι και η προμήθεια 12 αντιαεροπορικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς T-LORAMIDS που μετατράπηκε σε προμήθεια τεσσάρων.
Σημειώνεται πως υπάρχει το ενδεχόμενο πτώσης της Κυβέρνησης Ερντογάν από Αμερικανικό δάκτυλο, με πρόσχημα την κρίση όπως συνέβη και με την Κυβέρνηση Ετσεβίτ!
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]