Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα Σκόπια τώρα συγχαίρουν τον Ομπάμα και ξέχασαν ότι υποστήριζαν Μακέην

Τώρα προσεγγίζουν πολιτικά

τον Ομπάμα και τους συμβούλους του


Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, απέστειλαν συγχαρητήριες επιστολές στον κ. Μπάρακ Ομπάμα για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
Ξέχασαν βέβαια οι πολιτικοί άνδρες των Σκοπίων πως μέχρι πριν λίγες ημέρες ήταν θερμοί υποστηρικτές του Μακέην και της φιλοσκοπιανής πολιτικής που ο ίδιος είχε αποφασίσει να ακολουθήσει, προκειμένου να συνεχίσει τα σχέδια του Μπους και της Ράις για τα Βαλκάνια και ειδικότερα για την περιοχή των Σκοπίων.

Ο κ. Τσερβένκοφσκι στην επιστολή του, επαίνεσε τις ΗΠΑ για τη σημαντική τους συμβολή στην παγκόσμια ειρήνη, τη σταθερότητα και τη δημοκρατική ανάπτυξη. «Αναφορικά με το παραπάνω, επιθυμώ να σας επιβεβαιώσω ότι η Δημοκρατία της “Μακεδονίας” και οι κάτοικοί της είναι πολύ υπερήφανοι για την οικοδόμηση σχέσεων συνεργασίας με το μεγάλο σας έθνος στο πνεύμα της φιλίας, της αλληλεγγύης και των κοινών οραμάτων. Η Δημοκρατία της «Μακεδονίας» εκτιμά ιδιαίτερα την αφοσίωση των ΗΠΑ και τη δέσμευσή τους στην περαιτέρω σταθερότητα, ασφάλεια και ανάπτυξη της περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Πιστεύω ότι υπό την ηγεσία σας, το ενδιαφέρον και η δέσμευση των ΗΠΑ για την περιοχή μας θα συνεχιστεί με την ίδια δυναμική», αναφέρει ακόμη ο κ. Τσερβένκοφσκι στην συγχαρητήρια επιστολή του προς τον Μπαράκ Ομπάμα. Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ επαίνεσε επίσης τη συμβολή των ΗΠΑ στην εγκαθίδρυση της ΠΓΔΜ ως παράγοντα σταθερότητας στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή, όπως επίσης και στη συνολική ανάπτυξη και πρόοδο της χώρας.
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, στη συγχαρητήρια επιστολή προς τον κ. Μπαράκ Ομπάμα, για την επιτυχία του στις προεδρικές εκλογές της 4ης Νοεμβρίου 2008, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
«Εκμεταλλεύομαι την ευκαιρία να υπογραμμίσω τη σημασία που αποδίδει η Δημοκρατία της «Μακεδονίας» στην περαιτέρω επιτυχημένη εμπέδωση των εξαιρετικών εταιρικών σχέσεων με τις φίλες Ηνωμένες Πολιτείες σε ποικίλα πεδία αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες για τη συνεχιζόμενη, σαφή, ισχυρή και βασισμένη σε αρχές υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών προς τη “Μακεδονία” και τις προσπάθειες που καταβάλλει για ταχεία και πλήρη ενσωμάτωση στις ευρω-ατλαντικές δομές». «Ελπίζω», συνεχίζει ο κ. Γκρούεφσκι στην επιστολή του αυτή, «ότι η υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών προς τη “Μακεδονία” θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση κατά την επερχόμενη περίοδο, υποστήριξη που είναι εξαιρετικής σημασίας για το μέλλον της χώρας μας. Επιτρέψτε μου να επισημάνω με έμφαση ότι η εξωτερική πολιτική της “Μακεδονίας” είναι σταθερά προσανατολισμένη προς την περαιτέρω ενδυνάμωση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης και της συνολικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]