Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Εισαγγελική έρευνα ξεκινάει για χρηματισμό του κυβερνώντος κόμματος από ισλαμική οργάνωση


Ο πόλεμος με τους Κεμαλικούς

δεν έχει τελειώσει ακόμη...

Νέα πράξη στο συνεχιζόμενο δράμα με πρωταγωνιστές την κυβέρνηση Ερντογάν και το κεμαλικό – στρατιωτικό κατεστημένο, και με παραστάτη τα εχθρικά προς τον πρωθυπουργό μέσα ενημέρωσης, άρχισε χθες, με την ανακοίνωση του γενικού εισαγγελέα ότι αρχίζει έρευνα στην υπόθεση Ντενίζ Φενερί.
Ενώ ο τουρκικός Τύπος και η πολιτική ηγεσία προσπαθούσαν να ανιχνεύσουν τις προθέσεις του Ομπάμα στο θέμα της γενοκτονίας, στο προσκήνιο επανήλθε η κατηγορία χρηματισμού του κυβερνώντος ΑΚΡ μέσω της ισλαμικής φιλανθρωπικής οργάνωσης «Φάρος» – Ντενίζ Φενερί.
Η συγκεκριμένη υπόθεση «σέρνεται» αρκετούς μήνες. Εκδικάστηκε σχετικά πρόσφατα στη Γερμανία με κατάληξη την καταδίκη τριών Τούρκων, που κρίθηκαν ένοχοι των κατηγοριών υπεξαίρεσης χρημάτων προοριζόμενων για κοινωφελή σκοπό. Συγκεκριμένα, καθ’ οδόν «χάθηκαν» 41 εκατ. ευρώ, τα οποία σύμφωνα με αντιπάλους της κυβέρνησης Ερντογάν κατέληξαν στα γραφεία του κυβερνώντος ΑΚΡ.

Τούρκοι και ξένοι αναλυτές συνδέουν την Ντενίζ Φενερί με τη διαμάχη ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Αϊντίν Ντογάν, ιδιοκτήτη του ομώνυμου εκδοτικού κολοσσού, που έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές του και στη Γερμανία.
Στον πόλεμο αυτό, που εκτυλίσσεται παραπλεύρως της ατέρμονης αντιπαράθεσης Ερντογάν – στρατηγών, εμπλέκεται και ο πρόεδρος του τουρκικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, Ζαχίντ Ακμάν, προσκείμενος στον πρωθυπουργό. Στις 29 Οκτωβρίου ο κ. Ακμάν, ο οποίος επί δίμηνο βρέθηκε στο στόχαστρο τουρκικών εφημερίδων και της αντιπολίτευσης με αφορμή την εμπλοκή του στην Ντενίζ Φενερί, ανακοίνωσε στις 29 Οκτωβρίου τη διακοπή της λειτουργίας 11 τηλεοπτικών δικτύων του ομίλου του Αϊντίν Ντογάν. Αυτός ήταν ήδη πικραμένος με τον κ. Ερντογάν, επειδή εκείνος αρνήθηκε, κατά τα γραφέντα, να αναθέσει στην εταιρεία του, την Petrol Offisi, την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Σαμψούς – Τζεϊχάν.
Είχε εξοργιστεί επίσης για αρνήσεις και κωλυσιεργίες στη χορήγηση αδειών σε δικά του τηλεοπτικά μέσα, στα οποία προφανώς συγκαταλέγονται και αυτά στα οποία θέλει να βάλει λουκέτο ο κ. Ακμάν. Αυτός όμως, πληροφορήθηκε με τη σειρά του προχθές ότι γερμανικό δικαστήριο απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος του, κατόπιν διαμαρτυρίας δωρητών ότι μαζί με άλλα μέλη της Ντενίζ Φενερί έκαναν κακή χρήση των δωρεών που συγκέντρωσαν στη Γερμανία.
Ολα αυτά συμβαίνουν ενώ εκτυλίσσεται η σημαντική δίκη της Εργκένεκον και λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της ετήσιας έκθεσης της Κομισιόν για την πρόοδο της Τουρκίας, καθόλου κολακευτικής για τον δημοκρατικό της εκσυγχρονισμό.
Χθες, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μεμέτ Αλί Σαχίν, αρνήθηκε κάθε ανάμειξη στην υπόθεση Ντενίζ Φενερί, διέψευσε, όπως και στο παρελθόν, ότι η κυβέρνηση έχει λάβει παρανόμως χρήματα και διαβεβαίωσε τους πάντες ότι δεν έχει λόγο να ανησυχεί. «Εμείς δεν έχουμε ποτέ λάβει χρήματα από το εξωτερικό», τόνισε. Ευλόγως, εφόσον η έρευνα εις βάρος του κόμματός του στηρίζεται σε νόμο, που απαγορεύει χρηματοδότηση προερχόμενη από το εξωτερικό.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]