Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Κοντολίζα δίνει βοήθεια στην Τουρκία κατά του ΡΚΚ


Η Ράις προτρέπει τον Μπαρζανί του Ιράκ

να εργαστεί με την Τουρκία κατά του ΡΚΚ

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις προέτρεψε τον Μασούντ Μπαρζανί, πρόεδρο της Κουρδικής αυτόνομης περιοχής στό βόρειο Ιράκ, να μην προσφέρει καταφύγιο σε μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ) εντός της περιοχής, σύμφωνα με δημοσιεύματα ΜΜΕ την Τετάρτη (29 Οκτωβρίου).
Κατά τη διάρκεια συνάντησης την Τρίτη στην Ουάσινγκτον, η Ράις κάλεσε τον Μπαρζανί να συνεργαστεί με την Τουρκία εναντίον του ΡΚΚ, το οποίο χρησιμοποιεί βάσεις στο βόρειο Ιράκ για να διενεργήσει διασυνοριακές επιθέσεις στην Τουρκία. Ζήτησε επίσης από την Κουρδική περιφερειακή διοίκηση να λάβει πρόσθετα μέτρα για να απομακρύνει το ΡΚΚ από την περιοχή.
Σε άλλες ειδήσεις, το ΡΚΚ απήγαγε έναν χωροφύλακα και έναν ταχυδρομικό υπάλληλο στην ανατολική Τουρκία την Τετάρτη. Οι Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούν να βρουν τους δυο ομήρους.
(Hurriyet, Zaman, AFP, Πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, Πρακτορείο ειδήσεων Dogan - 29/10/08)
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]