Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Σερβία καταγγέλει την Αλβανία για εμπόριο οργάνων Σέρβων κρατουμένων

Ο Μπερίσα διέταξε τις υπηρεσίες

να καταστρέψουν σχετικά έγγραφα

Ο εισαγγελέας εγκλημάτων πολέμου Βλάντιμιρ Βούξεβιτς δήλωσε την Τετάρτη (29 Οκτωβρίου) ότι η Σερβία θα ζητήσει από το Συμβούλιο της Ευρώπης να πείσει την Αλβανία να συμφωνήσει στη διενέργεια έρευνας σε φερόμενες υποθέσεις αφαίρεσης οργάνων κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης του Κοσσυφοπεδίου.
Ο Βούξεβιτς δήλωσε ότι από τη στιγμή που η Γενική Εισαγγελέας της Αλβανίας Ίνα Ράμα απέρριψε αίτημα για διερεύνηση των ισχυρισμών, το Συμβούλιο της Ευρώπης αποτελεί την επόμενη κίνηση.
Ο Βούξεβιτς κατηγόρησε επίσης τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα ότι "διέταξε τις μυστικές υπηρεσίες να καταστρέψουν έγγραφα και αποδεικτικά στοιχεία για αγνοούμενους Σέρβους και τη διακίνηση των οργάνων τους".

Τα Τίρανα επιμένουν ότι οι τοπικές αρχές έχουν διερευνήσει τους ισχυρισμούς, όπως έχει πράξει και ανακριτής του δικαστηρίου της Χάγης για εγκλήματα πολέμου. Όλα ξεκίνησαν από ισχυρισμούς της πρώην γενικής εισαγγελέως του ΟΗΕ για εγκλήματα πολέμου, Κάρλα ντελ Πόντε, στο βιβλίο της "The Hunt". Ανέφερε ότι εκατοντάδες Σέρβοι και Ρομά δολοφονήθηκαν στην Γκουρ της Αλβανίας για τα όργανά τους.

(Beta, B92, Reuters, AP, Top Channel, BalkanWeb, Alsat, Telegrafi - 29/10/08)
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]