Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βασιλάκης προς Νίμιτς: Να ξεκαθαριστούν οι κανόνες του παιχνιδιού

Δεν γίνεται έτσι διαπραγμάτευση

Εξέπληξαν ευχάριστα οι θέσεις που μετέφερε ο κ. Βασιλάκης στον Μάθιου Νίμιτς σχετικά με την συνέχιση των συνομιλιών με τα Σκόπια. Οι πίεσεις που δέχτηκε από το εσωτερικό της χώρας η κυρία Μπακογιάννη φαίνεται πως απέδωσε καρπούς, προσωρινά τουλάχιστον, και υπήρξε η συγκεκριμένη "αυστηρή" τοποθέτηση από την Ελληνική πλευρά.
Να σημειωθεί πάντως, πως δεν έγινε καμία νύξη σχετικά με το περιεχόμενο του "πακέτου ιδεών" του Νίμιτς, γεγονός ανησυχητικό, επειδή έτσι μένει στον "αέρα" η τοποθέτηση της Ελλάδας στην συγκεκριμένη πρόταση που δεν έχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ σημείο που να δικαιώνει την διαπραγματευτική διαδικασία σε σχέση με τους στόχους της Ελληνικής πλευράς.
Τις αρχικές παρατηρήσεις της ελληνικής πλευράς πάνω στην τελευταία πρόταση για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ αλλά και την επισήμανση ότι εάν δεν ξεκαθαρίσουν οι κανόνες του παιχνιδιού, όσον αφορά το ποιος διαπραγματεύεται από πλευράς ΠΓΔΜ, δεν μπορεί να υπάρξει καμιά πρόοδος στη διαπραγμάτευση, μετέφερε ο Ελληνας διαπραγματευτής, πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης στον ειδικό μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία.
Ο κ. Βασιλάκης αναμένεται να μεταβεί στη Νέα Υόρκη εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Νοεμβρίου, προκειμένου να συναντηθεί με τον κ. Νίμιτς.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]