Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ταλάτ: "Επιθυμώ τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας"!


Αυτόν αγαπάει ο Χριστόφιας;

"Καταπατούν τα δικαιώματά μου

εδώ και πάρα πολλά χρόνια"


Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δήλωσε κυνικά ότι επιδιώκει τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη διαδοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση από «νέο συνεταιρικό κράτος».
Το «νέο συνεταιρικό κράτος» θα αντικαταστήσει την Κυπριακή Δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο το ομόσπονδο κράτος, που θα προκύψει από μια ενδεχόμενη λύση, θα αποτελεί μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Τι εννοείται», ρώτησε ο κ. Ταλάτ και πρόσθεσε : «Πώς μπορώ να δεχθώ συνέχιση-μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, από τη στιγμή που με βάζει σε κατάσταση πολιορκίας εδώ και πολλά χρόνια, καταπατά όλα μου τα δικαιώματα, εφαρμόζει πολλά μέτρα απομόνωσης, αμφισβητεί όλες τις πτυχές της ζωής μου, οργανώνοντας από το 1963 μέχρι το 1974 πολλές επιθέσεις εναντίον των Τουρκοκυπρίων για να αποκτήσει τον έλεγχο όλου του νησιού».
Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, σε ενδεχόμενη λύση, επιδιώκει μόνιμες παρεκκλίσεις από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, οι οποίες να καταστούν πρωτογενές δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων επέκρινε τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού ότι με το να απορρίπτει αυτή την ιδέα δεν έχει καλές προθέσεις για τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.
Ισχυρίσθηκε ακόμη ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας αποδέχθηκε ότι το «συνεταιρικό κράτος» θα αποτελείται από «δύο συνιστώντα κρατίδια ισότιμου καθεστώτος, αλλά στη συνέχεια υπαναχώρησε, λόγω της κριτικής που του ασκήθηκε».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]