Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκόπια: Δεν βρίσκουν κοινή γραμμή για τη Νέα Υόρκη κυβέρνηση και αντιπολίτευση


"Ο Γκρούεφσκι απομονώνει τη χώρα"

Διαφωνούν μεταξύ τους

στην διπλή ονομασία!!!


Συνεχίστηκαν οι διαφωνίες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, για τη θέση που πρέπει να διαμορφώσει η χώρα στις διαπραγματεύσεις για την εκκρεμότητα της ονομασίας.
Ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι υποστήριξε το Σάββατο τη θέση περί «διπλής ονομασίας». Πριν μερικές ημέρες και ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι είχε αναφέρει ότι η «διπλή ονομασία» αποτελεί την καλύτερη λύση στην εκκρεμότητα της ονομασίας.

« Η διπλή ονομασία αποτελεί τη βάση των περαιτέρω διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα. Δεν εγκαταλείπουμε έτσι εύκολα τη θέση αυτή την οποία έχουμε επί 15 χρόνια τώρα», ανέφερε χθες ο κ. Μιλόσοσκι.
Κατά τον εκτελών χρέη προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) Ζόραν Ζάεβ, η θέση περί «διπλής ονομασίας» δεν ανταποκρίνεται στη νέα πραγματικότητα.
«Η διπλή ονομασία, μετά το Βουκουρέστι, είναι θέση εκτός πραγματικότητας. Αυτή πλέον δεν υφίσταται. Αλλωστε και ο ίδιος ο κ, Γκρούεφσκι εγκατέλειψε τη θέση αυτή, όταν αποδέχτηκε την πρόταση "Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)". Η επαναφορά της θέσης περί διπλής ονομασίας, αποτελεί ένα φθηνό και επικίνδυνο πολιτικό παιχνίδι του Γκρούεφσκι στο εσωτερικό, το οποίο σκοπό έχει να οδηγήσει τη χώρα στην απομόνωση», ανέφερε ο κ. Ζάεβ.
Οι νέες αυτές διαφωνίες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, εκδηλώθηκαν ενόψει της συνάντησης των αρχηγών των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων της ΠΓΔΜ, την οποία συγκάλεσε για το μεσημέρι της Δευτέρας στα Σκόπια, ο πρωθυπουργός της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι. Στη συνάντηση έχει προσκληθεί να συμμετάσχει και ο πρόεδρος της χώρας Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, ο οποίος αποδέχτηκε την πρόσκληση του κ. Γκρούεφσκι.
Στη συνάντηση θα συζητηθούν οι εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας και οι επικείμενες τροπολογίες του εκλογικού νόμου, τις οποίες θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση.
Πάντως ο κ. Μιλόσοσκι δήλωσε ότι δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση στην αυριανή συνάντηση, να διαμορφώσουν κοινή θέση για το θέμα της ονομασίας.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]