Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία κλείνει 5 φυλάκια στα σύνορα με το Ιράκ

Προσπαθούν να αποφύγουν νέα θύματα;

Στην απόφαση να κλείσει πέντε ευάλωτα μεθοριακά φυλάκια κατά μήκος των συνόρων της με το Ιράκ θα προχωρήσει η Τουρκία σύμφωνα αξιωματούχους στην Άγκυρα.
Η απόφαση έρχεται μια ημέρα μετά την επίθεση ανταρτών του PKK που προκάλεσε το θάνατο 15 τούρκων στρατιωτών.
Νωρίτερα εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε ότι η κυβέρνηση της κουρδικής αυτόνομης περιοχής στο βόρειο Ιράκ δεν έχει βοηθήσει στον αγώνα κατά του PKK, παρά τις διαβεβαιώσεις του κούρδου προέδρου του Ιράκ Τζαλάλ Ταλαμπανί.

Ο εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη δύο τούρκων στρατιωτών μετά την επίθεση και ότι αυτοί είναι πιθανώς νεκροί.
Μετά την επίθεση, ο Ταλαμπανί είχε τηλεφωνήσει στον τούρκο ομόλογό του Αμπντουλάχ Γκιούλ για να του προτείνει συνάντηση υψηλόβαθμων αξιωματούχων της ασφάλειας και από τις δύο πλευρές, εκφράζοντας την προθυμία του Ιράκ να βοηθήσει την Τουρκία στην αποκλιμάκωση της κατάστασης.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]