Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ελληνικές βλέψεις στη «δημοκρατία της Μακεδονίας» βλέπουν οι υπηρέτες του συστήματος


Πες μας τι πίνεις και δεν μας δίνεις…


Περιπλανώμενος μέσα στους δρόμους και τα στενά του διαδικτύου συνάντηση μία αφίσα της ΑΝΤΙΦΑ όπου διαφημίζεται μία διαδήλωση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 18 Οκτώβρη και οι θέσεις της «ομάδας» τις οποίες με υπομονή (μεγάλη) διάβασα και αναρίγησα για το μέγεθος του μισελληνισμού που διέπει τον συντάκτη της.

Το κείμενο-κάλεσμα της αφίσας

Το όνομα της Μακεδονίας είναι ποτισμένο στο αίμα της Βοσνίας Από το αίμα των βόσνιων, στη μοιρασιά της μακεδονίας και μέχρι τη σύλληψη του «σέρβου αδελφού» κάραζιτς, υπάρχει μία δολοφονική γραμμή όπου το ελληνικό κράτος, το παρακτάτος του, οι φασίστες και οι εθνικόφρονες πλειοψηφίες της κοινωνίας διαρκώς επιτίθενεται. Άλλοτε με τσεκούρια και άλλοτε με «διπλωματία»… Πάντα όμως με εμπροσθοφυλακή τον εθνικισμό και τον φασισμό. Το 1992 η «λύση ήταν μία: σύνορα με την Σερβία». Αυτή ήταν η ελληνική απάντηση στο μακεδονικό ζήτημα. Υπουργοί και παπάδες, θεσμοί και φορείς, άρχοντες και «απλός» λαός διατράνωσαν μέσα από το εθνικιστικό συλλαλητήριο την δολοφονική ετοιμότητα ενός κοινωνικού σχηματισμού, για σφαγές και λεηλασίες. Το 2008 το μόνο που έχει αλλάξει είναι η «μέθοδος»: οι πλατείες των συλλαλητηρίων, έδωσαν τη θέση τους στα διπλωματικά σαλόνια και στις διαπραγματεύσεις για το «όνομα». Αλλά η κοινωνική ετοιμότητα παραμένει. Οι μηχανές του εθνικισμού παραμένουν ζεστές. Το «όνομα» είναι το πρόσχημα που συντηρεί τις ελληνικές βλέψεις στη δημοκρατία της μακεδονίας. Και τα «χαμόγελα» στις διαπραγματεύσεις δεν κρύβουν τα δόντια και την δολοφονική ετοιμότητα του ελληνικού εθνικισμού».

Είναι απολύτως σαφές, νομίζω, πως ο συντάκτης του συγκεκριμένου κειμένου προχώρησε στην σύνταξή του υποβοηθούμενος από άγνωστες χημικές ή άλλες ουσίες. Αλλιώς δεν δικαιολογείται (τουλάχιστον ιστορικά και γεωγραφικά) να αποδίδει στον Έλληνα επεκτατικές βλέψεις στην «δημοκρατία της Μακεδονίας». Ποτέ η Ελλάδα δεν διεκδίκησε εδάφη που δεν ήταν δικά της (λίγη ανάγνωση ιστορίας αντί της μετ’ επιτάσεως ροπή προς την οινοποσία δεν έβλαψε κανέναν).
«Οι εθνικόφρονες πλειοψηφίες της κοινωνίας διαρκώς επιτίθενται»: Ένα σημείο που μου κέντρισε το ενδιαφέρον και μου δημιούργησε ένα μεγάλο ερωτηματικό. Αφού είναι οι πλειοψηφίες, μήπως θα έπρεπε να αναλογιστεί ο συντάκτης την πιθανότητα εσφαλμένης άποψης της μειοψηφίας;
Μήπως τελικά δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά στραβά αρμενίζουν εκεί στην ΑΝΤΙΦΑ;
Εν πάσει περιπτώσει, εάν η Ελλάδα ήθελε σύνορα με την Σερβία, δεν υπάρχει ούτε υπήρχε κάτι να την σταματήσει. Δεν υπάρχει καν πιθανότητα σύγκρισης ανάμεσα στις στρατιωτικές δυνάμεις. Ακόμη και στην περίπτωση που θα ήθελε να ασχοληθεί με τα δικά της, θα μπορούσε απλά να γνεύσει στην Σερβία, να έρθει προς συνάντηση στο τελωνείο των Ευζώνων. Πράγμα που δεν έκανε, αλλά αντίθετα προσπάθησε να αποφύγει (καλώς ή κακώς είναι ένα θέμα που θα το απαντήσει η ιστορία).
Προφανέστατα, από το πολύ αίμα των Βοσνίων έχει τυφλωθεί ο συντάκτης της συγκεκριμένης αφίσας ή έχει ενσωματωμένες παρωπίδες που τον εμποδίζουν να δει και λίγο παραπέρα, λίγο πιο πλάγια από εκεί που του έχουν δώσει «στόχευση». Γιατί στον πόλεμο της Βοσνίας, αγαπητέ ανώνυμε συγγραφέα της πλάκας, έπεσε αίμα πολύ, τελείως άδικα και από τις δύο πλευρές. Εκτός και εάν ξεχνάς σφαγές των μουσουλμάνων εναντίον των Σέρβων. Τελείως αναίτια (ουσιαστικά), φίλοι και γείτονες έσφαζαν ο ένας τον άλλο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα σχέδια της Νέας Τάξης που σκοπό έχει να κυβερνήσει παγκόσμια μέσα από την πασίγνωστη μέθοδο του «διαίρει και βασίλευε».
Λυπάμαι πολύ που ο κ. Γκρούεφσκι αποστέλλει άλλους αντιπροσώπους στις συνομιλίες με την Ελλάδα. Θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιήσει εσάς, ως μη Έλληνες (τα γραφόμενά σας θυμίζουν σκεπτικά προερχόμενα από ανθελληνικούς κύκλους) προκειμένου να διεκδικήσετε το «δίκαιο» των Σκοπίων, που τόσο αλόγιστα τα βαφτίσατε ήδη «δημοκρατία της Μακεδονίας», χωρίς να περιμένετε τι θα αποφασιστεί στα Ηνωμένα Έθνη. Εκτός και αν δεν σας ενδιαφέρει η άποψή τους (όποια και αν είναι) επειδή είστε οπαδοί των «Διαιρεμένων Εθνών)…
Μπορεί να έχετε δίκιο... μπορεί και άδικο... πάντως, εάν επιχειρείτε να προκαλέσετε την εναντίον σας οργή σε αυτούς που επιθυμείτε να ενστερνιστούν τις απόψεις σας, τότε διαπράττετε στρατηγικό λάθος! Κι αυτό, επειδή η συζήτηση δεν βασίζεται στην οργή, αλλά στην λογική προσέγγιση, στην κατάρριψη των αντιπάλων επιχειρημάτων και τέλος στην (αυτονόητη πλέον) μεταφορά του συζητητή στις θέσεις που εμείς υποστηρίζουμε. Η οργή, εκ προοιμίου καταργεί την συζήτηση και οδηγεί σε άλλα, τελείως διαφορετικά αποτελέσματα, από τα θεμιτά... Δεν σας τα έχουνε πει αυτά οι "ινστρούκτορές" σας και οι "μέντορές" σας;
Και να κλείσω με δύο συμβουλές:
Στα παιδιά της ΑΝΤΙΦΑ: Μην βάζετε τις αφίσες σας σε χιλιογραμμένους και λερωμένους τοίχους. Προϊδεάζουν άσχημα τους αναγνώστες για το περιεχόμενο... (απλά μαθήματα ψυχολογίας)
Στους υπόλοιπους αναγνώστες: Μην πυροβολείτε τον πιανίστα. Απλώς εκτελεί αυτό που κάποιος άλλος έχει ετοιμάσει...
Εν κατακλείδι, μην το συνεχίζετε, αφού σας χαλάει… Και είναι κρίμα…
Κωνσταντίνος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]