Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Μπους απείλησε με στρατιωτικό νόμο;

Τι συμβαίνει πραγματικά στην Αμερική;

«Η πρώτη Ταξιαρχία, τρεις με τέσσερις χιλιάδες στρατιώτες αναπτύσσονται στις ΗΠΑ από την 1η Οκτωβρίου. Η αποστολή τους είναι ο έλεγχος του όχλου όπως έκαναν και στο Ιρακ. Να υποτάξουν τα ανεξέλεγκτα πλήθη και να διαχειριστούν καταστάσεις εθνικής ανάγκης. Είναι εξουσιοδοτημένοι να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε τεχνολογία για τον σκοπό τους.
Ο Bush κατηργησε τον Posse Comitatus Act (νόμο που απαγορεύει στον στρατό να επιβάλει τον νόμο και την τάξη μέσα στη χώρα) καταστώντας νόμιμο το στρατό στο να περιπολεί μέσα στη χώρα. Καθιέρωσε επίσης νόμιμα το ότι στον «Πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» οι ΗΠΑ είναι σε πόλεμο σε όλο τον πλανήτη και έτσι όλος ο πλανήτης είναι ένα πεδίο μάχης (και κατά συνέπεια και οι ΗΠΑ είναι πεδίο μάχης).

Επίσης έκανε αλλαγές που το δίνουν μεγαλύτερη ισχύ στο να αποφασίζει τι νοείται «εξέγερση». Με τον δικό του στρατό πλέον, η εξουσία του να αποκαλεί «εξεγερμένους» ομάδες διαμαρτυρόμενων ή οργισμένων ψηφοφόρων, έχει γίνει ισχυρότερη.
Ο Γερουσιαστής Brad Sherman είπε στο Κονγκρέσο (υπάρχει video στο Youtube) ότι αρκετοί απειλήθηκαν ότι αν δεν περάσουν το σχέδιο διάσωσης της οικονομίας, μέσα σε μία εβδομάδα θα έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος.
Αν αυτό είναι αλήθεια, είναι ανόητο να πιστεύουμε ότι δεν θα απειλήσουν ξανά για στρατιωτικό νόμο. Και είναι επίσης ανόητο να πιστεύουμε σε μία σωστή εκλογική διαδικασία που θα λύσει αυτό το πρόβλημα. Και γιατί αναπτύσεται η πρώτη Ταξιαρχία? Αυτό που κάνει είναι να ενισχύει την απειλή.
Αν ο Πρόεδρος διατάξει την πρώτη ταξιαρχία να συλλάβει το κονγκρέσο δεν μπορεί να τον σταματήσει κανείς πλέον. Γιατί αυτή η διαδικασία θα είναι πλέον νόμομη.
Το ίδιο αν τους διατάξει να σκοτώσουν πολίτες.»
Αυτά είναι μερικά από τα πολλά που λεει η Naomi Wolf (συγγραφέας, σύμβουλος και διανοούμενη) σε συνεντέυξεις της τις τελευταίες μέρες.
Επίσης λέει ότι τα τελευταία 8 χρόνια έχει διαπιστώσει πολλές ομοιότητες στην σημερινή πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ με εκείνη της φασιστικής Γερμανίας και Ιταλίας πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Πολέμου.
Επίσης λέει ότι αυτο που συμβαίνει τώρα είναι στην ουσία πραξικόπημα.
Οτι έλεγε εδω και μήνες ότι όσο πλησιαζουμε στις εκλογές θα δούμε αποσταθεροποίηση, και καταστάσεις κρίσης προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κλίμα υψηλού κινδύνου για να δικαιολογήσει την κατάρευση της οικονομίας και ότι η γλώσσα που χρησιμοποιεί ο Bush δεν είναι καθόλου καθυσηχαστική οσον αφορά την οικονομία αλλά δημιουργεί τον φόβο και την αισθηση ότι είναι έκτακτη ανάγκη ενισχύοντας έτσι (σκόπιμα) τον πανικό.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]