Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γόρδιος Δεσμός και το Μακεδονικό ζήτημα


Αρκετά είπαμε, αρκετά

διαπραγματευτήκαμε...

Τώρα ήρθε ο καιρός για δράση!


..
Εδώ και δεκαπέντε χρόνια ταλανίζεται η χώρα μας από μια πίεση στα βόρεια σύνορά μας, η οποία ενώ αντιμετωπίστηκε αρχικά με φαιδρότητα, έφτασε να αποτελεί τελικά μείζον πολιτικό ζήτημα. Το πρόβλημα της ονομασίας του γειτονικού κράτους της ΠΓΔΜ, κατέληξε να φέρει την Ελλάδα σε μια σχετικά δυσμενή θέση, παγκόσμια, καθώς και αντιμέτωπη με την επίσημη πολιτική και τα γεωπολιτικά σχέδια του αμερικανικού State Department.
Η λόγοι είναι παράδοξοι, διότι αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι, ότι δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την καπήλευση της ιστορίας μας και τον ακρωτηριασμό της εδαφικής μας επικράτειας, διότι αποδεικνύεται τελικά ότι περί αυτού πρόκειται. Η απόδειξη γι’ αυτό, είναι, η αδιάλλακτη εθνικιστική πολιτική Γκρούεβσκι καθώς και η διεθνής αλυτρωτική προπαγάνδα που έχει δρομολογηθεί εδώ και δεκαπέντε χρόνια.

Αυτό που ξεκίνησε ως ένα ασήμαντο πολιτικό «κρυολόγημα», έφτασε να αποτελεί σήμερα καρκίνωμα στον κοινωνικοπολιτικό ιστό της χώρας μας, με απρόβλεπτες ακόμα συνέπειες.
Από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας του κράτους, μολονότι έχουν γίνει κάποιες σημαντικές κινήσεις, δεν είναι εντούτοις αρκετές για να κάνουν τον λαό να πιστέψει, ότι έχει η κυβέρνηση τον έλεγχο της κατάστασης. Περισσότερα είναι αυτά που έχουν καταγραφεί από πλευράς ιδιωτών (ομογενείς, μπλόκερ, προσωπικότητες κ.λ.π.) ως δυναμικές πρωτοβουλίες εξεύρεσης λύσης, παρά τα όσα έχουμε δει από πλευράς των πολιτικών.
Ο ρόλος βέβαια των ΗΠΑ, στην γιγάντωση αυτού του προβλήματος, είναι αδιαμφισβήτητος, αλλά αυτό δεν αποτελεί άλλοθι για την ελαφρότητα και την ανευθυνότητα της ελληνικής πλευράς, αναφορικά με τον χειρισμό της υπόθεσης. Έχω την πεποίθηση, ότι μια σταθερή και αταλάντευτη πολιτική αντιμετώπιση, ευθύς εξ αρχής, θα μπορούσε να είχε οδηγήσει το ζήτημα αυτό 100% υπέρ των ελληνικών συμφερόντων. Οι «ενδιαφερόμενοι» όμως, δεν μπορούσαν να περιμένουν τους Έλληνες πολιτικούς να λύσουν πρώτα τα εσωτερικά τους προβλήματα, για να ακολουθήσουν κατόπιν ασθμαίνοντας τα δικά τους γεωπολιτικά σχέδια. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, να βρουν αυτοί τους κατάλληλους συνεργάτες στα βόρεια των συνόρων μας, τους οποίους εύκολα μετέτρεψαν είτε σε γενίτσαρους είτε σε «μακεδονικά» ανδρείκελα.
Η συνέχεια εδώ
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]