Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Για όλους τους αντιμιλιταριστές


Η εκπαίδευση και



η δράση των Bordo Bereli


Tα Βordo Bereli ("Κόκκινα μπερέ") αποτελούν την πλέον επίλεκτη μονάδα της τουρκικής Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων (Özel Kuvvetler Komutanlığı/ΟΚΚ), η οποία υπάγεται απευθείας στον Α/ΓΕΕΘΑ και είναι οργανωμένη κατά τα πρότυπα των αμερικανικών Special Forces.
Σε περίοδο πολέμου οι μονάδες αυτές αναλαμβάνουν αποστολές ανορθόδοξου πολέμου, προσβολής στόχων στρατηγικής σημασίας, συλλογή πληροφοριών και αναγνώριση πίσω από τις εχθρικές γραμμές, έχοντας ικανότητα διείσδυσης από ξηρά, από τη θάλασσα (αμφίβια μέσα) και από τον αέρα (αλεξίπτωτα).

Υπενθυμίζεται ότι στην ΟΚΚ υπάγεται και η "Αεροπορική Μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων" που χρησιμοποιεί ελικόπτερα Blackhawk και μέσα μεταφορικά αεροσκάφη CN-235M, αποδεικνύοντας την έμφαση που δίνει ο Τουρκικός Στρατός στις αεροκίνητες επιχειρήσεις.
Αυτονόητα πράγματα δηλαδή για κάθε σύγχρονο Στράτευμα. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Δ. Πατσουλές στη στήλη "Ακρως Απόρρητο" της "ΕΑ&A", τρία είναι τα αξιοσημείωτα αντικείμενα της πολυετούς εκπαίδευσης των Bordo Bereli:
1. Η ιδεολογική "πλύση εγκεφάλου" στις αρχές του Κεμαλισμού, ο φανατισμός και η απόλυτη προσύλωση στη στρατιωτική ηγεσία της Άγκυρας. Οπως σημειώνει ο αρθρογράφος, δε θα ήταν υπερβολή η σύγκριση με τα χιτλερικά SS ή τα κομματικά στρατεύματα των πρώην κομμουνιστικών κρατών.
2. Ο ασσυμετρικός πόλεμος ή αλλιώς η διεξαγωγή "μαύρων επιχειρήσεων" (Black Οps) που διευκολύνεται από τη στενή συνεργασία της ΜΙΤ, γνωστής για τις διασυνδέσεις της με το οργανωμένο έγκλημα. Η σύλληψη μιας ομάδας κοκκινοσκούφηδων κομμάντος στη Σουλεϊμανίγια το 2003 από αμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις αποκάλυψε ότι τα Bordo Bereli χρησιμοποιούνται στο εξωτερικό για τη διεξαγωγή τέτοιων επιχειρήσεων.
3. Η εκμάθηση ξένων γλωσσών, κυρίως των τουρκογενών λαών της Κεντρικής Ασίας (Τουράν). Η τουρκική εμπλοκή στο πόλεμο της Τσετσενίας υπέρ των μουσουλμάνων ανταρτών τη περίοδο 1994-96 έχει επισημανθεί κατ΄επανάληψη.
Αυτά για μερικούς ντόπιους αδιόρθωτους διεθνιστές που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους όταν οι Έλληνες Καταδρομείς τραγουδούν για την Αγια-Σοφιά...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]