Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γκρούεφσκι ανοιχτά θέτει θέμα ύπαρξης Τσερβένκοφσκι - Πολιτικός πόλεμος στα Σκόπια - Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γκρούεφσκι στον Τύπο


Είμαστε δημοκράτες και αποφασίζει ο λαός


Έναρξη πολιτικού πολέμου

με άγνωστες συνέπειες για τα Σκόπια


Σε μία κατάπτυστη πολιτικά ανακοίνωση, μεγάτη εμπάθεια και πολιτικό μένος, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων ανερυθρύαστος επιτίθεται, λάβρος κατά του Προέδρου Τσερβένκοφσκι, επιθυμώντας αλλά και ενεργώντας ανοιχτά πλέον κατά της πολιτικής ύπαρξής του, προκειμένου να μην βρεθεί ο τελευταίος ως πολιτικός του αντίπαλος στις επόμενες εκλογές.
Όπως μέσα από αυτό τον χώρο είχα ισχυριστεί, έτσι και έρχονται οι εξελίξεις, οι οποίες δυστυχώς υποβιβάζουν την λογική αλλά και την ύπαρξη των πολιτών των Σκοπίων αλλά και των Ελλήνων, στους οποίους ο κ. Γκρούεφσκι συμπεριφέρεται πλέον ως αυτοκράτορας που αποφασίζει να κινήσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τα «πιόνια» του.
Το σχέδιο Ράις για εγκαθίδρυση ενός υποταγμένου και σταθερού πολιτεύματος στα Σκόπια αρχίζει να φαίνεται πλέον ξεκάθαρα. Το πρόσωπο του Γκρούεφσκι επιλέχθηκε προσεκτικά, επειδή συνοδεύεται από απροσμέτρητη ματαιοδοξία, αλλά ταυτόχρονα και κενό εγκεφαλικό. Ταυτόχρονα, η συγκεκριμένη εξέλιξη «χτυπάει» την δημοκρατία της Ελλάδας, οι πολίτες της οποίας είναι υποχρεωμένοι να αποδεχτούν οτιδήποτε αποφασίσουν οι Σκοπιανοί γείτονες, δηλαδή ο Γκρούεφσκι (μέσω των γνωστών δημοκρατικών εκλογικών διαδικασιών που έχει δημιουργήσει και που έχει εφαρμόσει στην πράξη) και τελικά η γνώμη της Ράις και του μεγάλου αφεντικού Τζορτζ Μπους.
Ποιος είπε ότι τελικά οι ηλίθιοι δεν κυβερνάνε τους έξυπνους; Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι η ματαιοδοξία, το χρήμα και η μεγαλύτερη ηλιθιότητα πολιτικών που εμπλέκονται στα σχέδιά τους (κανένας παραλληλισμός δεν γίνεται εκ μέρους μου με τους Έλληνες εμπλεκόμενους πολιτικούς…).
Το κείμενο του Γκρούεφσκι απλά φανερώνει τον απροσχημάτιστο πλέον παρεμβατισμό των ΗΠΑ, αλλά ταυτόχρονα, με την έναρξη του λόγου του στέλνει ένα μήνυμα προς την Ελλάδα για τις σχέσεις του με τον μουσουλμανικό κόσμο όχι μόνο μέσα στα Σκόπια αλλά σε ολόκληρο τον πλανήτη. Αυτή και μόνο η αναφορά δείχνει και τον πραγματικό κίνδυνο που ελλοχεύει και που βρίσκεται ανατολικά της χώρας μας.
Η πολιτική της Ελλάδας, αλλά και οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί οφείλουν άμεσα να επαναπροσανατολίσουν τις όποιες σκέψεις και βουλές τους και να δημιουργήσουν πλέον τις κατάλληλες συνθήκες πλήρους πολιτικού χάους στους γείτονες ή να εκθέσουν διεθνώς τις πρακτικές του πρωθυπουργού των Σκοπίων και να θέσουν με αυτόν τον τρόπο θέμα ακυρότητας (λόγω πραγματικής πολιτικής αστάθειας στα Σκόπια) των συνομιλιών; Σαφέστατα ο δεύτερος δρόμος είναι ο πολιτικός και ο πλέον "πολιτισμένος" δρόμος προκειμένου να μεταφερθεί στη νέα πλέον κυβέρνηση των ΗΠΑ η διαχείριση του συγκεκριμένου ζητήματος και η θέση και στάση που πρόκειται να έχει απέναντι στην Ελλάδα.
Από τους Έλληνες πολιτικούς ζητείται πλέον μία σταθερή και αταλάντευτη πολιτική που θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα της Ελλάδας και των πολιτών της. Νομίζω ότι αρκετά μαθήματα πήραν όλα αυτά τα χρόνια και σίγουρα εμπέδωσαν πως το αποτέλεσμα κρίνεται πάντα από το μέγεθος της πίεσης που ασκείς και όχι της ελαστικότητας που εφαρμόζεις.

Η ανακοίνωση πολέμου προς τον Τσερβένκοφσκι

Αγαπητοί εκπρόσωποι του τύπου,

Επιτρέψτε μου κατ’ αρχάς να αποστείλω τις ευχές μου για την γιορτή τους στους μουσουλμάνους της Δημοκρατίας της Μακεδονίας –Ραμαζάνι Μπαϊράμ- ευχόμενος καλή υγεία και επιτυχία σε όλους τους ισλαμιστές οπαδούς μας, που τους καλώ μαζί με όλους τους πολίτες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας να χτίσουμε μαζί την χώρα, να την κάνουμε ακμαιότερη, με μεγαλύτερες επιτυχίες, όπως και μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να την κάνουμε οικονομικά ισχυρότερη και γενικά να γίνουμε μία χώρα που προσφέρει υψηλό βιοτικό επίπεδο και της οποίας οι άνθρωποι ζουν με ειρήνη και αρμονία.
Είμαι ευτυχής που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η γιορτές Ραμαζάνι-Μπαϊράμ είναι μία μη εργάσιμη ημέρα όχι μόνο για τους ισλαμιστές οπαδούς, αλλά λειτουργώντας ως σημάδι του σεβασμού μας προς τους μουσουλμάνους συμπατριώτες μας, είναι και για όλους τους άλλους πολίτες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Ο αμοιβαίος σεβασμός και η ανοχή είναι ο μόνος τρόπος προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι κοινοί μας στόχοι και να βελτιώσουμε τη ζωή μας πέρα από τα σύνορα του κράτους της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, μέσα στην οποία ζούμε με ειρήνη και με αμοιβαίο σεβασμό. Σε αυτό το πνεύμα, είναι προσωπική μου ευχαρίστηση που για δεύτερο συνεχόμενο έτος γιορτάζουμε αυτή την σημαντική ημέρα για τους ισλαμιστές και τους δίνετε η ευκαιρία να συναντηθούν σε ένα από τα κύρια μουσουλμανικά τεμένη και υποβάλω τα σέβη και αποδίδω τις ανάλογες τιμές, οι οποίες είναι διακριτικές για τις ενώσεις που επιδιώκουμε: ΝΑΤΟ και Ε.Ε.
Αγαπητοί αντιπρόσωποι του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης,
Δυστυχώς το δεύτερο θέμα μου είναι μία απάντηση σε ένα κακό παράδειγμα, αντίθετο ως προς αυτά που επιδιώκουμε και συζητούμε. Και αναφέρομαι για τις αιφνίδιες προσβολές του κ. Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και την δυσφήμιση που μας έκανε, μόλις την προηγούμενη Δευτέρα, λίγες μόνο ώρες μετά από τη συνεδρίασή μας.
Θα σας διαθέσω κάποιες από τις άχρηστες φράσεις και τις ομιλίες, την δημαγωγία και τις προτάσεις για την ευθύνη, το θάρρος, τη διορατικότητα, την σοβαρότητα κ.λ.π., όπως εκείνοι που μιλούν συχνά για άλλους αλλά δεν χρησιμοποιοιύν τέτοιους χαρακτηρισμούς.
Δεν πρόκειται να προσβάλω οποιονδήποτε και όπως πάντα θα μιλήσω λέγοντας την αλήθεια.
Η κυρίως ιδέα που με έχει φέρει στην πολιτική είναι να αλλαχθεί εκείνη η εικόνα του σκοτεινού πολιτικού (σκοτεινή κατά την μεταβατική περίοδο) αρμόδιου για την παρούσα κατάσταση της χώρας μας. Επιθυμώ ο πολιτικός να είναι εκείνο το πρόσωπο που λέει την αλήθεια, δεν δημιουργεί κανένα άσχημο-κακό σενάριο, δεν ψεύδεται στους ανθρώπους προκειμένου να επιβιώσει πολιτικά και δεν καταστρέφει ανελέητα τους κρατικούς πόρους.
Ο πολιτικός πρέπει να είναι τίμιος και να λέει πάντα την αλήθεια, καθώς και να εργάζεται για τους συνανθρώπους τους και για το κράτος.
Μερικές φορές ο πολιτικός κατηγορείται για αλυτρωτισμό, χαρακτηρίζεται ως εθνικιστής, κατηγορείται ότι απομονώνει την χώρα του, τον προσβάλουν και αναφέρονται σε αυτόν με περιφρόνηση, αποκαλώντας τον λαϊκιστή σύμφωνα με τα ορατά δεδομένα, αλλά αυτός ξέρει πάντα ποια είναι η αλήθεια, πιστεύει σε αυτήν, στους ανθρώπους και στο κράτος που υπηρετεί.
Αυτή είναι η αλήθεια και έχετε ήδη επιλέξει ποιοι αξίζουν την εμπιστοσύνη σας.
Η Μακεδονία βρίσκεται στην τελική φάση αυτού του κύκλου διαπραγμάτευσης, που πραγματοποιείται κάτω από την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, και με την μεσολάβηση του κ. Μάθιου Νίμιτζ.
Αυτές οι διαπραγματεύσεις είναι πολύ σημαντικές για τη χώρα μας, και δεν είναι κάτι που πρέπει να χρησιμοποιηθεί από κάποιον προκειμένου να χτίσει την πολιτική του σταδιοδρομία και να προαχθεί σε έναν μελλοντικό ηγέτη.
Αυτές οι διαπραγματεύσεις δεν εξυπηρετούν κανέναν και δεν είναι εμπορικές συναλλαγές με διεθνείς εκπροσώπους, έτσι ώστε κάποιοι να δίνουν υποσχέσεις που θα πραγματοποιήσουν μόλις πάρουν την δύναμη στα χέρια τους.
Αυτές είναι διαπραγματεύσεις που απαιτούν την ενότητά μας, καθώς και με τους συμμάχους μας και γίνονται χωρίς οποιεσδήποτε επιφυλάξεις προκειμένου να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση για την υποστήριξη των κρατικών συμφερόντων μας.
Σας δηλώνω ότι ο κ. Τσερβένκοφσκι κατά την άφιξή του από τη Νέα Υόρκη μου επιτέθηκε προσωπικά με προσβολές και διάφορες δυσφημιστικές δηλώσεις. Αναλύω τους λόγους αυτής της «παράβασης», που δεν δημιουργούν πρόβλημα σε εμένα προσωπικά, αλλά δημιουργούν ζημιά στο κράτος και γίνονται με σκοπό να βελτιώσει την πολιτική του εικόνα πριν από την επιστροφή του στη θέση του ηγέτη του SDSM.
Τα τελευταία δύο χρόνια εγώ και οι συνεργάτες μου εργαστήκαμε πολύ και έχουμε κάνει το καλύτερο δυνατόν προκειμένου να επιλυθεί η διαφωνία με την Ελλάδα σχετικά με το όνομά μας, αλλά και προκειμένου να συντηρηθούν οι θεμελιώδεις αρχές, οι οποίες θα έλεγα πως είναι οι στυλοβάτες του κράτους μας.
Έχουμε δώσει τον καλύτερο εαυτό μας, συνεργαζόμενοι και με τον κ. Τσερβένκοφσκι σε αυτό το θέμα, ανεξάρτητα από το γνωστό γεγονός πως έχει πάρει τη θέση του και ποιο είναι το επίπεδο της νομιμότητάς του μετά από τις εξελίξεις που χαρακτήρισαν την εκλογή του το 2004.
Όσο πιο ενεργοί είμασταν, τόσο περισσότερες προσβολές δεχόμασταν από την πλευρά του, που συχνές και ασυντόνιστες, όπως όλα αυτά που ακούσαμε χθες (Δευτέρα) με πολύ μεγάλες διαφορές ως προς τις απόψεις μας, τις θέσεις μας καθώς και, όπως είπε σε ένα μέρος της ομιλίας του, ότι δεν έχουμε κοινή άποψη. Δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν για τον κ. Τσαερβένκοφσκι κάτι να είναι άγνωστο και ταυτόχρονα να υποστηρίζει ότι έχουμε σοβαρές διαφορές ως προς τις απόψεις και τις έννοιες (που μας διέπουν).
Έχουμε κατηγορηθεί ως σκληροί, χωρίς συγκεκριμένη θέση και έχουμε ωθηθεί ώστε να είμαστε περισσότερο διπλωματικοί και ανοικτοί στους συμβιβασμούς. Με μία εξαίρεση, στη σύνοδο κορυφής του Βουκουρεστίου όταν είπε ο κ. Τσερβένκοφσκι, για μία ακόμη φορά αντίθετα με προηγούμενες θέσεις του, ότι μαζί είχαμε κάνει το καλύτερο δυνατόν έτσι ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε την πρόσκληση για την ιδιότητα μέλους του ΝΑΤΟ. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις για ολόκληρη την περίοδο της διακυβέρνησής μας, όσο περισσότερο ενεργοί γινόμασταν, τόσο περισσότερες ψεύτικες και κακόβουλες ανακοινώσεις παίρναμε από το γραφείο του (γραφείο τύπου του Προέδρου), και έχουμε σπαταλήσει πολλή «ενέργεια» (χρόνο) ώστε να ενώσουμε τις προσπάθειές μας και να στραφούμε όλοι μαζί ώστε να βρούμε μία λύση στο πρόβλημα.
Ειλικρινά, ακούγοντας μερικές φορές τις κατηγορίες του, σκέφτηκα ότι ίσως να το έχουμε παρατραβήξει. Και όταν πλησίασε η εβδομάδα πραγματοποίησης της Συνόδου Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών είπα στον εαυτό μου ότι ίσως να είναι μία ευκαιρία προκειμένου να ελεγχθούν όλα όσα ειπώθηκαν –ότι δεν είμαστε ικανοί να διαπραγματευτούμε, να μην έχουμε μία συγκεκριμένη θέση, ότι είμαστε πολύ σκληροί στις συνομιλίες, ότι δεν δίνουμε δυνατότητα να γίνουν συμβιβασμοί κ.λ.π.
Μας δόθηκε μία ευκαιρία τώρα, που επιθυμούσαμε αλλά δεν μπορούσαμε να συμμετάσχουμε, έτσι ώστε ο κ. Τσερβένκοφσκι μπορούσε να μας αρνηθεί όλους εμάς που κάναμε τόσο σκληρή τη διαδικασία, και προς χάριν της χώρας θα εργαζόταν ώστε να επιλυθεί το θέμα προς το συμφέρον της χώρας.
Αποφασίσαμε εκείνη την περίοδο να απόσχουμε από την παρουσίαση των απόψεών μας σχετικά με την τακτοποίηση του όλου θέματος, ώστε να βοηθήσουμε με αυτόν τον τρόπο να αποφύγουμε να χαρακτηρισθούμε ξανά ως ένοχοι για τις ανεπιτυχείς διαπραγματεύσεις που θα γινόντουσαν με προεξέχουσες προσωπικότητες στη Νέα Υόρκη.. Κατά τη διάρκεια εκείνης της εβδομάδας το μόνο που κάναμε ήταν να ενθαρρύνουμε την αποστολή του.
Καταλαβαίνω πως ένα πρόσωπο μπορεί να κάνει προσπάθειες να επιλύσει την διαφωνία και τελικά μπορεί να αποτύχει. Εντούτοις, δεν μπορώ να κατανοήσω τις προσβολές και τις γενικότερες δυσφημιστικές ανακοινώσεις που απευθύνονται προς τον πρωθυπουργό μετά από μία αποτυχημένη προσπάθεια (του Τσερβένκοφσκι). Εκτός από όλες τις προσβολές για έλλειψη συγκεκριμένης άποψης κ.λ.π., έχουμε και νέες στις οποίες μας αποδίδονται ευθύνες (για τις συνομιλίες) που προσωπικά εγώ έχω αποφύγει.
Αφού εξεταστεί η χθεσινή του δήλωση, θα πρέπει να μας πει για τη συνάντησή του με τον Νίμιτζ και έχουμε ζητήσει τουλάχιστον μία ημέρα έτσι ώστε να σκεφτούμε τα επόμενα βήματά μας, συμπεριλαμβάνοντας μερικές από τις νέες προτάσεις του, σχετικά με Dimitrov και Protoger κατά την άφιξή του στη Νέα Υόρκη προκειμένου να επισκεφθούμε επειγόντως τον Νίμιτζ, ο οποίος με τη σειρά του μας ενημέρωσε πως μετά από τις νέες του συναντήσεις-συγκρούσεις με Τσερβένκοφσκι και Μπακογιάννη δεν θα βοηθούσε. Εντούτοις, ο Νίμιτζ δεν αποκλείει μία δυνατότητά, μετά από επιμονή μας, ώστε να υποδεχθεί την αντιπροσωπεία μας, η οποία αυτή τη φορά θα πρέπει να του μεταφέρει τις θέσεις μας σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο. Και τη στιγμή που εμείς ζητήσαμε μία ή δύο ημέρες για να σκεφτούμε, πιθανότατα φοβούμενος πως μπορεί να απαντήσουμε την επόμενη ημέρα, ο κ. Τσερβένκοφσκι οργάνωσε μία συνέντευξη τύπου το ίδιο βράδυ κατά την οποία με τον πλέον ακατάλληλο τρόπο εκτόξευσε τις κατηγορίες και τις δυσφημίσεις του εναντίον μας.
Τον ρωτώ δημοσίως, τι εισπράττει από αυτή την αρνητική ενέργεια και την παρακίνηση του πάθους σχετικά με το θέμα και τι όφελος έχει τελικά το κράτος;
Ξέρω πως δεν έχω προσαρμοστεί σύμφωνα με το σχέδιο Τσερβένκοφσκι, αλλά αυτό μου συμβαίνει, αντίθετα προς τη θέλησή του, υποστηρίζω για τους πολίτες ακριβώς ένα τέτοιο πρόσωπο ως πρωθυπουργό, με όλες τις ιδέες, τα προγράμματα, τα έργα, τις υποχρεώσεις και φυσικά τις υποσχέσεις που έχω πραγματοποιήσει. Και αυτός είναι ο δικός μου τρόπος, αντίθετα με τον δικό του τρόπο σκέψης και το έχω προτείνει και το έχω υποσχεθεί πως τελικά η φωνή του λαού πρέπει να ακουστεί σε αυτό το θέμα, μέσω ενός δημοψηφίσματος.
Βέβαια, αυτό είναι αντίθετο με το σκεπτικό του κ. Τσερβενκόφσκι, ο οποίος συμφώνησε στο όνομα FYR Μακεδονία το 1993, το οποίο θα έπρεπε να ισχύει για ένα μεσοδιάστημα και είχε εγκυρότητα δύο μηνών μόνο. Είναι το κύριο χαρακτηριστικό της 15χρονης επετείου του και είναι σήμερα ακόμη ένα θέμα που μας απασχολεί πολύ και που λειτουργεί ως ένας λόγος για τον αποκλεισμό μας από το ΝΑΤΟ, και για του οποίου την ύπαρξη ντρεπόμαστε (του ονόματος FYROM).
Θυμάμαι ότι το 1993 ο Τσερβέκνοφσκι γύριζε τους υποστηρικτές του σε όλη την Μακεδονία με λεωφορεία προκειμένου να δοξάσει το όνομα και την είσοδο της Μακεδονίας στα Ηνωμένα Έθνη, με το όνομα «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Αργότερα, μερικοί από αυτούς κατανόησαν τι γιόρταζαν. Και ήταν σημαντικό να γιορτασθεί.
Ενοτούτοις, αν και ασήμαντο, 15 χρόνια μετά, σε μία περίπτωση στη Νέα Υόρκη δεν είδα ότι κρέμασα το παλτό μου κάπου που δεν έγραφε FYR Μακεδονία, μου επιτέθηκαν σκληρά για το λάθος μου άνθρωποι του Τσερβέκονφσκι, αυτοί που επιδοκίμασαν στην πλατεία στα Σκόπια πριν 15 χρόνια την επιτυχία του μετέπειτα ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Τσερβένκοφσκι για το όνομα FYR Μακεδονία.
Ανεξάρτητα από το γεγονός πως έχουμε αποκλειστεί από τις συναντήσεις που έκανε με τον Νίμιτζ, έτσι ώστε να μπορεί να έχει μία πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση, δεδομένου πως το είχε κάνει πρόσφατα στον Μιλόσοσκι, μας πιέζει αμέσως μετά την άφιξή του από τη Νέα Υόρκη να σταλούν διαπραγματευτές στον Νίμιτζ, θα απαντήσω πως θα αντισταθούμε σε αυτά τα χτυπήματα μίσους και τις δυσφημίσεις και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ευημερία του κράτους μας, προκειμένου να βγούμε από το αδιέξοδο που έχει παρουσιαστεί, επειδή το πρόβλημα του ονόματος και η προσωρινή αναφορά του δεν δημιουργήθηκαν τώρα και δεν είναι μία εκκρεμότητα που έμεινε ανοιχτή για 13 χρόνια από το Νίκολα Γκρούεφσκι, αλλά από το άτομο εκείνο που απαιτεί να μοιραστεί η ευθύνη το άτομο εκείνο που επί 13 χρόνια έλεγε πως η διπλή ονομασία είναι ο μεγαλύτερος και δικαιότερος συμβιβασμός εκ μέρους μας, το πρόσωπο εκείνο που ανακάλυψε την διπλή ονομασία και έχει παλέψει για να την παγιώσει επί 13 χρόνια.
Αυτός αλλά και όλοι εκείνοι που τον περιβάλλουν, του έχουν επαναλάβει πολλές φορές και σε πολλές περιπτώσεις ότι ο χρόνος έχει λειτουργήσει υπέρ μας και ότι είμαστε στη σωστή πορεία. Ο ίδιος άνθρωπος αναφέρει σήμερα την διπλή ονομασία ως θέση μη συμβιβασμού, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει την χώρα στην απομόνωση. Καταλαβαίνουμε λοιπόν τώρα ποιος μας έχει οδηγήσει στην απομόνωση επί 13 ολόκληρα χρόνια επικαλούμενος την διπλή ονομασία.
Τελικά θα πω ότι όπου και όποτε ο κ. Τσερβένκοφσκι επιθυμεί, εμείς θα στείλουμε τον Dimitrov και τον Protoger. Μπορεί να θέσει ως δεδομένο να γίνουν όχι δημόσιες αλλά μυστικές συνεδριάσεις, να κάνει οποιεσδήποτε συμφωνίες, να συνεχιστούν και δημόσια, τα δέχομαι όλα προκειμένου να μοιραστώ την ευθύνη ή για να τον απελευθερώσω και από οποιαδήποτε ευθύνη. Εντούτοις, δεν θα πρέπει να ξεχάσει κι αυτός πως οποιαδήποτε συμφωνία επιτυγχάνεται, με δική του ή δική μου θέση, υπενθυμίζω ότι επιθυμώ να τηρηθεί η σελίδα 146 του προγράμματος VMRO-DPMNE των τελευταίων εκλογών, στο τέλος, εάν υπάρξει μία τελική λύση σε αυτό το θέμα, οι πολίτες θα πάρουν την απόφαση.
Δεν έχει σημασία τι του αρέσει και τι όχι και ανεξάρτητα από τις επιθέσεις του πως δεν έχουμε θάρρος (να αντιμετωπίσουμε το θέμα του ονόματος).
Θα μπορούσε να υπάρχει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα αλλά η δημοκρατία θέλει οι πολίτες να αποφασίζουν σε τόσο σημαντικά ζητήματα. Εάν αυτή είναι η σοβαρή διαφορά ανάμεσά μας, είμαι υπερήφανος γι αυτήν.
Αυτή είναι η αλήθεια. Είναι δική σας επιλογή να αποφασίσετε ποιόν θα εμπιστευθείτε.
Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας
Τομέας Δημοσίων Σχέσεων

Υ.Γ: Η προσπάθεια μετάφρασης ήταν πραγματικά μία διαδικασία υπό την πίεση του χρόνου και γι αυτό να με συγχωρείτε για τα όποια λάθη έγιναν.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]