Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπράιζα: "Eίπαμε στους Γεωργιανούς να μην προχωρήσουν..."


Ομολογούν ότι ήξεραν!!!


Μιλώντας χθες σε κλειστή συνεδρίαση του Ινστιτούτου Μάρσαλ στις Βρυξέλλες, ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Ματ Μπράιζα επέμεινε ότι η Ουάσιγκτον δεν έδωσε ποτέ το πράσινο φως στη Γεωργία να ξεκινήσει τις επιθέσεις.
«Η απόφαση για την επίθεση στο Τσχιβάλι ήταν απολύτως λανθασμένη. Επιμείναμε στους Γεωργιανούς να μην προχωρήσουν στην απόφασή τους... Αλλά πρόκειται για μια δημοκρατική χώρα, με δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση», είπε ο κ. Μπράιζα, αποκαλύπτοντας κατ' αυτόν τον τρόπο ότι η αμερικανική κυβέρνηση ήταν πλήρως ενήμερη των εξελίξεων που θα επακολουθούσαν.
Παράλληλα, αναχώρησε σήμερα ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Ντικ Τσένεϊ για την περιοδεία του σε Γεωργία, Ουκρανία και Αζερμπαϊτζαν - κρατών σημαντικών για τα αμερικανικά στρατηγικά συμφέροντα.
Ο Τσένεϊ είναι ο πλέον υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος που θα επισκεφθεί τη Γεωργία μετά την έναρξη των συγκρούσεων με τη Ρωσία.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Λευκού Οίκου, ο Τσένεϊ πρόκειται να συναντηθεί με τους προέδρους της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι, της Ουκρανίας Βίκτορ Γιούσενκο, και του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, ενώ θα έχει συνομιλίες και με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]