Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θεμελιώθηκε ο πυρηνικός σταθμός Μπέλενε στην Βουλγαρία


Διαθέτει δύο αντιδραστήρες

νέας γενιάς

ισχύος 1.000 ΜW ο καθένας


Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Σεργκέι Στανίσεφ, έθεσε σήμερα, Τετάρτη, τον θεμέλιο λίθο του δεύτερου πυρηνικού σταθμού της χώρας στο Μπέλενε, στις όχθες του Δούναβη, έπειτα από τη διακοπή της λειτουργίας τμήματος του σταθμού του Κοζλοντούι.

«Η πυρηνική ενέργεια και η ανάπτυξη θα εγγυηθούν την ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας», δήλωσε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός για την τελετή της θεμελίωσης.

Ο πυρηνικός σταθμός του Μπέλενε θα διαθέτει δύο αντιδραστήρες νέας γενιάς ισχύος 1.000 ΜW ο καθένας, ο ένας εκ των οποίων θα αρχίσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας τον Δεκέμβριο 2013 και ο δεύτερος τον Ιούνιο 2014, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας και Ενεργείας, Πέταρ Ντιμιτρόφ.

Το συμβόλαιο για την κατασκευή του σταθμού του Μπέλενε, ύψους 3,977 δισεκατομμυρίων ευρώ, υπεγράφη στις 18 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του πρώην προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Σόφια. Ο πυρηνικός σταθμός θα κατασκευασθεί από τη ρωσική εταιρεία Atomstroyexport, ενώ μια κοινοπραξία Areva-Siemens θα αναλάβει την κατασκευή του συστήματος ασφαλείας. Η γαλλική τράπεζα BNP-Paribas θα αναλάβει τη χρηματοδότηση της κατασκευής.

Ο πυρηνικός σταθμός του Μπέλενε είναι το πρώτο έργο του ρωσικού ομίλου Atomstroyexport σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]