Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απειλείται με διάλυση το Ουκρανικό κοινοβούλιο

Η πρωθυπουργός της Ουκρανίας,

Γιούλια Τιμόσενκο, δήλωσε ότι

«ο φιλοδυτικός συνασπισμός διαλύθηκε»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιούσενκο απείλησε σήμερα, Τετάρτη, σε τηλεοπτικό μήνυμά του, ότι θα διαλύσει το κοινοβούλιο και θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές μετά τη διάλυση του φιλοδυτικού κυβερνητικού συνασπισμού.

«Αν μια συμμαχία ανάμεσα στο συνασπισμό της πρωθυπουργού Γιούλια Τιμόσενκο και τις φιλορωσικές δυνάμεις δε δημιουργηθεί επισήμως μέσα σε ένα μήνα, θα χρησιμοποιήσω το δικαίωμά μου να διαλύω το κοινοβούλιο και να προκηρύσσω πρόωρες εκλογές», δήλωσε ο Γιούσενκο.

Ο Γιούσενκο δήλωσε ακόμη πως ένα πραξικόπημα βρίσκεται σε εξέλιξη στο ουκρανικό κοινοβούλιο μετά την υιοθέτηση νόμων που μειώνουν τις εξουσίες της προεδρίας.

«Ένα πολιτικό και συνταγματικό πραξικόπημα βρίσκεται σε εξέλιξη στο κοινοβούλιο», δήλωσε ο Γιούσενκο κατά το τηλεοπτικό μήνυμά του, αφού κατηγόρησε την πρωθυπουργό Τιμόσενκο ότι προκάλεσε τη διάλυση του φιλοδυτικού συνασπισμού.

Η πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμόσενκο, δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, ότι «ο φιλοδυτικός συνασπισμός διαλύθηκε», διαβεβαιώνοντας πάντως ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να λειτουργεί, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ.

«Λυπούμαι που ο πρόεδρος (Βίκτορ Γιούσενκο) συμπεριφέρεται με ανεύθυνο τρόπο. Κατόπιν αιτήματός του, ο συνασπισμός διαλύθηκε», δήλωσε η Τιμόσενκο πριν διαβεβαιώσει ότι το υπουργικό συμβούλιό της θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Υπουργοί, που υποστηρίζουν τον Γιούσενκο, δήλωσαν από την πλευρά τους ότι ο συνασπισμός της Τιμόσενκο, ο οποίος σχημάτισε την κυβερνητική συμμαχία με το προεδρικό κόμμα, αρνείται να σεβαστεί τη συμφωνία στη βάση της οποίας έγινε ο συνασπισμός.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]