Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άσκηση "Bulgarian Panther 2008"


Μετά τη πρόσφατη υπόθεση κατασκοπείας από Βούλγαρους στρατιωτικούς σε μονάδες των ΕΕΔ στον Έβρο, καλό είναι να στρέψουμε τα βλέμματα και προς βορράν. Ξεκίνησε χθες στο πεδίο βολής Novo Selo στη κεντρική Βουλαγαρία η κοινή αμερικανοβουλγαρική άσκηση "Bulgarian Panther 2008" με τη συμμετοχή 900 ανδρών της US Joint Task Force East (JTF-E) και 300 Βούλγαρων στρατιωτών με 10 BMP-23. Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί σε 4 φάσεις και αποσκοπεί στη βελτίωση της εκπαίδευσης των στρατιωτών που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις σε Ιράκ και Αφγανιστάν.
Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Απριλίου 2008 η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Condoleezza Rice υπέγραψε στη Σόφια με το βούλγαρο ομόλογό της Συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας που περιελάμβανε τη χρήση από τις αμερικανικές ΕΔ των παρακάτω εγκαταστάσεων:
- την αεροπορική βάση Bezmer στη περιοχή Yambol
- την αεροπορική βάση Graf Ignatievo (LBPG) στη περιοχή Plovdiv
- το πεδίο βολής Novo Selo (NSTA) στη περιοχή Sliven
- το κέντρο λογιστικής υποστήριξης Aitos στη περιοχή Burgas.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]