Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Mεγάλης κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Νότια Οσετία

"Θα συνεχίσουμε μέχρι τη διαρκή ειρήνη"

Η Γεωργία θα συνεχίσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στην περιοχή της Νότιας Οσετίας μέχρι να επιτευχθεί "διαρκής ειρήνη", δήλωσε ο γεωργιανός πρωθυπουργός Λάντο Γκουργκενίντζε. "Οι επιχειρήσεις αυτές θα συνεχιστούν μέχρι να πετύχουμε μια διαρκή ειρήνη γιατί οι άνθρωποι εξακολουθούν να κινδυνεύουν", τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. "Όταν επιτευχθεί η ειρήνη θα πρέπει να προχωρήσουμε σε διάλογο και ειρηνικές διαπραγματεύσεις", πρόσθεσε.
Ο Ρώσος υπουργός Αμυνας δήλωσε ότι θα προστατευθούν οι πολίτες και τα μέλη της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης στη Νότια Οσετία. «Η γεωργιανή ηγεσία έχει εμπλακεί σε μια βρώμικη περιπέτεια» αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου.«Το αίμα που χύθηκε στη Νότια Οσετία θα το χρεωθούν αυτοί οι άνθρωποι και οι συνεργάτες τους. Δεν θα επιτρέψουμε να πάθουν κάτι οι ειρηνευτικές μας δυνάμεις και οι πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας» προστίθεται.Διαβουλεύσεις με ανώτατους αξιωματούχους έχει ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβέντεφ για τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν απέναντι στις συγκρούσεις στη Νότια Οσετία, ανακοινώθηκε από το Κρεμλίνο.
"Συζητούνται τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αποκατάσταση της ειρήνης στη Νότια Οσετία, στο πλαίσιο της ειρηνευτικής εντολής που έχουμε, ώστε να προστατευτούν οι πολίτες της", επισήμανε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Το ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας θα συνεδριάσει εκτάκτως μετά από εντολή του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναφέρουν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Τα πρακτορεία Ιtar-Tass και RIA επικαλούνται πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με τις οποίες το Συμβούλιο θα συνεδριάσει πολύ σύντομα.
Έκκληση για τερματισμό της αιματοχυσίας απηύθυνε η Ρωσία και η διεθνής κοινότητα πρέπει να εργαστεί από κοινού για την επίτευξη του σκοπού αυτού, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών στην Μόσχα.
Η στρατιωτική επιχείρηση της Γεωργίας δείχνει ότι δεν μπορεί κανείς να εμπιστεύεται το Τμπιλίσι και το ΝΑΤΟ θα πρέπει να αναθεωρήσει τα σχέδιά του για την ένταξη της χώρας αυτής στη Συμμαχία, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.
"Η κίνηση της Γεωργίας είναι εντελώς ακατανόητη και δείχνει ότι η γεωργιανή ηγεσία έχει μηδενική αξιοπιστία", δήλωσε ο Ρώσος απεσταλμένος Γιούρι Ποπόφ ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή για να μεσολαβήσει και να οργανώσει τις συνομιλίες μεταξύ της γεωργιανής κυβέρνησης και των αυτονομιστών.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφαξ, ο Ποπόφ είπε πως η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να επανεξετάσει την προοπτική της Γεωργίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]