Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νομιμότητα ή Αναρχία;

«Αναρχίας μείζον ουκ εστι κακον.
Αύτη πόλεις όλλυσι, ήδ'αναστάστους
οίκους τιθησι, ήδε συμμάχου δορός
τροπάς καταρρήγνυσι»


Σοφοκλης , Αντιγονη , 672,

«Απο την Αναρχια μεγαλυτερο κακο δεν υπαρχει.
Αυτή και πόλεις καταστρεφει
Αυτη και σπιτια αναστατωνει
Αυτη σκορπα σε φυγη στρατο συμμαχικο»
Η κρισι που βιωνει η Ελληνικη κοινωνια ειναι πραγματικη. Και ειναι γενικευμενη.
Ειναι κρισι Εθνικη, Κρισι Πολιτικης εξουσιας η οποια μονοπωλειται απο λιγες οικογενειακες δυναστειες και ασημαντους κληρονομους ονοματων. Κρισι Οικονομικη που δημιουργειται απο την κακη διαχειρησι, την κατασπαταλησι υλικων και ανθρωπινων πορων.
Τελος κρισι Πολιτιστικων αξιων: Της θρησκειας, της ηθικης της λογοτεχνιας της τεχνης.
Και η σημερινη ανυπαρξια ηγετικης μορφης, επιτεινει την καταστροφη.
Ετσι ουδεις, απο εκεινους που ωφειλαν, αποτολμα να ομολογηση την τραγικη Αληθεια. Οτι δηλαδη η χωρα μας ξεπερασε το χειλος του γκρεμου και οτι εκει που βρισκεται μεταξυ φθορας και αφθαρσιας, η Εθνικη επιβιωσις απαιτει ομονοια, κοινη συμπορευσι, σκληρη εργασια, νοικοκυρεμα , αυτοελεγχο, πειθαρχια στους Νομους.
Ταυτοχρονα εξ ισου αν οχι περισοτερον λειψανδρη ειναι η ηγεσια των φιλοσοφων, των πνευματικων ταγων, που αντι να συμβουλευουν και να φωτιζουν με τη σοφια τους τον σκοτεινο μοναχικο μας δρομο, εχουν μονο μισητικους και ταξικους λογους να θυμηθουν, αφυπνιζοντας αγρια ενστικτα που εκτρεφει η αγωνια ο φοβος για την ελλειψι καθε προπτικης στο μελλον.
Διοτι αληθως, όσον τραγικα πραγματικη ειναι η κρισι που βιωνουμε τοσο η διεξοδος του μισους , της αναρχιας, της λαικιστικης αμφισβητησεως της νομιμοτητος, της διαλυσεως των παντων, με ή χωρις λυσι, ειναι ουτοπικη.
Ομως οι σκεπτομενοι Ελληνες, ο Ελληνικος Λαος δεν τρεφει αυταπατες.
Εχει συνειδητοποιησει οτι για την ολικη διαφθορα της ηγεσιας και της κοινωνιας εν καταρρευσει, ναι, πταιη η κακοδιοικησι.
Οι κακοι, κάκιστοι αρχοντες .
Πταιει ομως και ο λαικισμος, η εκτροφη μιας νοοτροπιας ευκολου ευδαιμονισμου με απατες, αναξιοκρατιας και ευνοιοκρατιας των κομματικων υπηρετων. Η απαιδεια, ο εξοστρακισμος της αμιλλης, η χρονία ατιμωρησια για τους πακτωλους των χρηματων που αντι να γινουν επενδυσεις, υποδομες ερευνα για καινοτομιες,παραγωγικα εργα, αυτος ο πακτωλος μοιρασθηκε αφειδως απο τα κομματα για να δημιουργηθουν οι λεγεωνες των παρατρεχαμενων, των παιδιων της κλαδικης, των "ηρακλειδων" του κρατισμου, και των ακοπως νεο-πλουτισαντων προς θαυμασμο των νεο-ελληνων για την «μαγκια»των απατεωνων.
Τελος και δυστυχως η συμμετοχη και η συνεργασια μας σ'αυτη την καταπτωσι...
Διοτι βεβαιως δια τους παροικουντας εν Ιερουσαλημ, δεν τρομαξαμε μονον εχθες για τα πλουτη των πολιτευτων μας, για να σηκωσουμε όψιμα, γι αυτο τον λογο, το λαβαρο της «επαναστασης» που δεν καναμε τοσα χρονια πριν...
Οπως δεν μαθαμε χθες και για τα πλουτη αυτων που δεν ειναι πια στη Βουλη αλλα καλοτρεφονται απο τα κερδη των «κοπων» τους.
Τους γνωριζουμε χρονια τωρα και αυτους και τους «κοπους» των!
Τι να πρωτοπουμε, Την Τραπεζα Κρητης και τα 32 δις που εκλαπησαν με τοση «κομψοτητα».
Τα παμπερς με τα πεντοχίλιαρα.
Τον πασοκικης ευρεσιτεχνιας «κουτσονομο» του Κουτσόγιωργα, που «ετιμολογηθη» τοτε 2 εκατομμύρια δολλαρια για την «προστασια» του Κοσκωτά.
Τα 35 τρις δραχμων που κατεληστευθησαν στο Χρηματιστήριο. Αληθεια σε ποια ευρωπαικη ή εστω αφρικανικη, χωρα ο υφυπουργος οικονομικων «παιζει»στο χρηματιστηριο 300 εκατομ. δραχμες και δεν συγκινειται ΟΥΔΕΙΣ? Το κτηματολογιο, οπου η αρμοδια επιτροπη της Ευρωπαικης Ενωσεως επεβαλε προστιμο αξιας 20 δις δραχμων ( αυτο δηλαδη που πληρωνουμε τωρα εμεις με τις δηλωσεις μας των 35 και 20 ευρω ανα δικαιωμα ιδιοκτησιας) διαψευδουσα τον τοτε ΥΠΕΧΩΔΕ κο Λαλιωτη για τα ανυπαρκτα «επιτευγματα» του. Αλλα και τα σημερινα ουκ ολιγα, περισσοτερο καταδικαστεα και εξ ισου ζημιογονα.
Βεβαια για τους σοσιαλιστικους στοχαστες και τους οπαδους της συντροφικης κοινοκτημοσυνης τους ξυπνιους ονειροπολους της «επαναστασης που χαθηκε» εχουν βρεθη οι ενοχοι.Ειναι παντοτε ιδιοι.
Οι εργολαβοι, οι επιχειρηματιες, οι κερδοφορες επιχειρησεις,το κεφαλαιο. Δηλαδη το κεφαλαιοκρατικο συστημα και οι κατ εξοχην δημιουργοι της προοδου και αναπτυξεως. Μεχρι να φυγουν....
Αλλα, πανω απ ολα, ειναι η νομιμοτητα που πρεπει να «κτυπησουμε».
ΙΑΣΩΝ
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]