Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βομβαρδίσθηκε η εκεχειρία ή δυναμιτίσθηκε ο Ολυμπισμός;


Επιτέθηκαν οι Γεωργιανοί


και αντεπιτέθηκαν οι Ρώσοι


Ο πόλεμος εν μέσω Ολυμπιακών Αγώνων είναι ένα γεγονός που όλοι μας οφείλουμε να το καταδικάζουμε. Και να το καταδικάζουμε ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων αλλά και εν τη γενέσει του… και όχι μόνο στην εξέλιξή του...
Πλησιάζουν τους 2000 οι νεκροί και αρκετές χιλιάδες αναφέρονται να είναι οι τραυματίες στον «Πόλεμο των Ολυμπιακών της Κίνας». Τον μοναδικό πόλεμο που έγινε ποτέ με την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.
Άναψε η Φλόγα των Αγώνων της Ειρήνης στο Πεκίνο, αλλά ταυτόχρονα έκαιγαν ήδη οι φλόγες στα βομβαρδισμένα ερείπια σπιτιών στην Ν. Οσετία, ρίχνοντας την κόκκινη, γεμάτη με το αίμα των πρώτων νεκρών, λάμψη τους στα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων που άρχιζαν!!!
Έσπευσαν όμως «εν θερμών» αρκετοί να κρίνουν και να καταδικάσουν…
Να καταδικάσουν τους Ρώσους επειδή ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ τον πόλεμο που οι Γεωργιανοί ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ να ξεκινήσουν. Και βέβαια, η κίνηση των Γεωργιανών ήταν πονηρότατη και (ήλπιζαν) εκ του ασφαλούς…
Ξεκίνησαν τον πόλεμο πριν την έναρξη των αγώνων (ποιος τους παρότρυνε άραγε;) έχοντας την βεβαιότητα πως χρειαζόντουσαν 24 ώρες για να τελειώσουν το «έργο» τους.
Μοναδική τους ελπίδα (που απείχε πολύ από την κοινή λογική) ήταν η μη αντίδραση των Ρώσων. Θέλησαν να πιστέψουν (ποιους άραγε;) πως οι Ρώσοι θα καθίσουν με σταυρωμένα χέρια, χωρίς να ανταποδώσουν οποιοδήποτε χτύπημα δεχόντουσαν.
Αλλά η κίνηση αυτή ήθελε απόλυτη ψυχραιμία και απαιτούσε να ΜΗΝ ΧΤΥΠΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ.
Και αυτό, δυστυχώς για τους Γεωργιανούς, δεν έγινε.
Ηθελημένα ή μη, βομβάρδισαν και σκότωσαν Ρώσους στρατιώτες, που συμμετείχαν εκ μέρους της Ρωσίας στην Ειρηνευτική Δύναμη στη Ν. Οσετία.
Και η αρχή του τέλους για τους Γεωργιανούς άρχισε…
Αφορμή ζητούσε η «Ρώσικη Αρκούδα» να τιμωρήσει την Γεωργία για το θράσος της να αιτηθεί ένταξη στο ΝΑΤΟ. Και την αφορμή αυτή, για έναν ανηλεή εναντίον της πόλεμο, την έδωσε η ίδια η Γεωργία!!!
Έτρεξαν όλοι οι «μεγάλοι» να σταθούν στο πλευρό του προέδρου της Γεωργίας, αλλά το λάθος είχε ήδη γίνει… Η αντίδραση, στην δράση που είχε προηγηθεί, είχε ήδη ξεκινήσει και η εκτόνωσή της είναι άγνωστο με τι δύναμη θα πραγματοποιηθεί και πόση διάρκεια θα έχει…
Έτρεξαν πολλοί να σταθούν στο πλευρό του αδύναμου, στο πλευρό του Ολυμπισμού, κάνοντας αυτό που η Ιδέα των Ολυμπιακών Αγώνων απαιτεί αλλά και επιβάλλει. Αλλά είναι λίγο δύσκολο να απαιτήσεις να μην τιμωρηθεί ο πονηρός και να σταματήσει η «Ειρηνευτική και Εγγυήτρια Δύναμη»!!!
Αλήθεια, οξύμωρο σχήμα να σκοτώνει ο «Ειρηνοποιός»!!!
Αλλά άλλο τόσο ηλίθιο είναι να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους οι ΗΠΑ και να ζητούν ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΩΝ (αλήθεια, στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ τι γίνεται αυτές τις ημέρες;)…
Διαφωνώ λοιπόν με την θέση υπέρ των Γεωργιανών. Αντιλαμβάνομαι και συμπαραστέκομαι στην αντίδραση των Ρώσων. Αλλά δεν μπορώ να αντιληφθώ τα λάθη που έχω κάνει και με θεωρούν τόσο ηλίθιο για να μου περάσουν τα συμφέροντά τους ως δικό μου καθήκον.
Καταδικάζω και τις δύο πλευρές, επειδή και οι δύο θέλουν να ισοπεδώσουν την λογική μου και να με αναγκάσουν να σταθώ στο πλευρό τους… Προτιμώ την δική μου πλευρά, το δικό μου δίκιο. Αυτό του Ολυμπισμού και της Ειρήνης, της διακοπής των εχθροπραξιών, που δεν το σεβάστηκαν πρώτα οι Γεωργιανοί και στη συνέχεια οι Ρώσοι…
Κλείνοντας, να αναφέρω μία λαϊκή παροιμία:
Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους…

Κωνσταντίνος
Υ.Γ.: Κι ενώ ακόμη γραφόντουσαν αυτές οι γραμμές, οι Γεωργιανοί ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ να αποσύρουν τους αθλητές τους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ποιοί; Αυτοί που ξεκίνησαν έναν πόλεμο και έλπιζαν πως κάποιοι άλλοι θα τον σταματήσουν, υπέρ τους... Και τώρα, εκβιάζουν ανοιχτά πλέον τους ίδιους τους Αγώνες!
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ελπιζω οι καλες μας σχεσεις με τη Ρωσια να μην μας αναγκασουν να στειλουμε Ελληνικο στρατο στη ζωνη του πολεμου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]