Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΠΓΔΜ: «Θα παρουσιαστούμε στους Ολυμπιακούς ως "Μακεδονία"»

Μπαράζ προκλήσεων

Προκαλούν και στους Ολυμπιακούς

«Η Μακεδονία θα παρουσιαστεί στους Ολυμπιακούς αγώνες με το συνταγματικό της όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας"» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ολυμπιακής Επιτροπής της ΠΓΔΜ, Σάσο Πόποφσκι.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων Α υποστήριξε πως έχει ήδη γίνει σχετική συμφωνία με την Κινεζική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Οργανωτική Επιτροπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. «Δεν έχουμε καμία πληροφορία ότι η συμφωνία αυτή μπορεί να μετατραπεί» συνέχισε.

«Στην τελευταία συνάντηση σήμερα, δεν συζητήθηκε καν αυτό το θέμα. Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι θα μείνει έτσι. Ενημερώσαμε τους Κινέζους, σε σύντομο χρονικό διάστημα, για το θέμα αυτό. Αυτοί δύσκολα αποφασίζουν, όμως όταν αποφασίσουν κάτι, δύσκολα αλλάζουν απόφαση», κατέληξε.

Πάντως, η Κινέζοι προχώρησαν στην ανανέωση της επίσημης ιστοσελίδας των Αγώνων (http://en.beijing2008.cn/news/official/noc/eoc/n214508025.shtml), όπου η χώρα, κατά την επίσημη είσοδο των αθλητών της στο Ολυμπιακό Χωριό, αναφέρεται πλέον ως «πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Σημειώνεται πως η ΠΓΔΜ εκπροσωπείται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου με 7 αθλητές.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]