Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξεκάθαρα τα μηνύματα που έλαβε ο Νίμιτς από τα Σκόπια

«Καθαρά μηνύματα από τα Σκόπια για τι είναι και τι δεν είναι δυνατό» δήλωσε ότι έλαβε ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για το πρόβλημα του ονόματος της ΠΓΔΜ, μετά τις χωριστές συναντήσεις που είχε με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.
«Είχαμε μια σοβαρή, εποικοδομητική συζήτηση επί ορισμένων ενδεχόμενων για την επίλυση της διαφοράς για την ονομασία και τόσο ο πρόεδρος όσο και ο πρωθυπουργός παρουσίασαν μια ενιαία θέση επί του ζητήματος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μάθιου Νίμιτς.
«Η εντύπωσή μου είναι ότι τόσο ο πρόεδρος όσο και ο πρωθυπουργός έχουν την ίδια θέση και προσέγγιση. Έλαβα καθαρά μηνύματα για το τι είναι και τι δεν είναι δυνατό. Έτσι, τώρα έχω μια σαφή διατύπωση από τα Σκόπια και πηγαίνω στη Θεσσαλονίκη αύριο για να συνεχίσω τις συνομιλίες» πρόσθεσε.
Ο μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών τόνισε πως και η ελληνική πλευρά είναι πρόθυμη για την επίλυση του προβλήματος εντός μιας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου. Ο κ. Νίμιτς αν και επανέλαβε πως δεν υπάρχει προθεσμία ως προς αυτό, συμπλήρωσε πως «αυτή η περίοδος είναι πολύ σημαντική και δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία για υπέρβαση του εμποδίου».
Ο κ. Νίμιτς σημείωσε ακόμη πως οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην εξεύρεση λύσης για το ζήτημα της ονομασίας. «Το θέμα αυτό από μόνο του είναι τόσο σύνθετο και πολυδιάστατο, έτσι ώστε δεν πρέπει να επιβαρύνεται με άλλα ζητήματα» τόνισε.
Ερωτηθείς εάν το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» σε διάφορες εκδοχές, είναι η υπό συζήτηση πρόταση, δεν έδωσε συγκεκριμένη απάντηση. «Δεν είναι μυστικό ότι ψάχνουμε για μια διατύπωση που θα ικανοποιεί και τις δυο πλευρές. Αυτό το όνομα αναφέρεται από τα μέσα ενημέρωσης και ούτε θα το διαψεύσω, ούτε θα το επιβεβαιώσω. Πολλά ονόματα έχουν αναφερθεί τα τελευταία χρόνια και επομένως δεν πρόκειται να μιλήσω για ένα συγκεκριμένο όνομα».
Ο κ. Νίμιτς ήδη αναχώρησε για τη Θεσσαλονίκη, όπου την Παρασκευή το πρωί θα συναντηθεί με τον Έλληνα διαπραγματευτή Αδαμάντιο Βασιλάκη.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]