Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Για προβοκάτσια στην Πύλα μιλούν οι Τουρκοκύπριοι


Για προβοκάτσια στο μικτό χωριό Πύλα με επεισόδιο σε βάρος των Τουρκοκυπρίων κάνει λόγο ο τουρκοκυπριακός Τύπος. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, άγνωστοι λιθοβόλησαν καταστήματα τα οποία ανήκουν σε Τουρκοκύπριους, καθώς και ένα αυτοκίνητο, ενώ έβαψαν με γύψο την προτομή του Κεμάλ Ατατούρκ, που βρίσκεται στο τουρκικό δημοτικό σχολείο της Πύλας.

Σύμφωνα με τις τουρκοκυπριακές εφημερίδες, ο άγνωστος ή οι άγνωστοι επιχείρησαν ακόμη να υποστήλουν την τουρκική σημαία που κυμάτιζε στο σχολείο.

Ο διευθυντης Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της προεδρίας του ψευδοκράτους και πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Πύλας, Αχμετ Μουράτογλου, σημείωσε πως δεν θα πρέπει να δοθεί πολιτική χροιά στο θέμα και ότι παρόμοια μεμονομένα επεισόδια δεν είναι δυνατόν να χαλάσουν το κλίμα, τονίζοντας ότι ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ εργάζεται για λύση του Κυπριακού.

Ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους, Φερντί Σαμπίτ Σογιέρ, δήλωσε ότι η επίθεση στην Πύλα στόχευε να επισκιάσει την ατμόσφαιρα παραμονές της συνάντησης του Προέδρου Χριστόφια με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Χαρακτήρισε την επίθεση "δυσάρεστη και απαράδεκτη" και κάλεσε τους Τουρκοκύπριους να διατηρήσουν τη ψυχραιμία τους.

Ο κοινοτάρχης Πύλας, Χριστάκης Αντωνίου δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ότι βρέθηκαν μερικά σπασμένα παράθυρα, αλλά ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί πως προκλήθηκαν οι ζημιές αυτές.

Όσον αφορά στην προτομή του Ατατούρκ, στην αυλή του τουρκοκυπριακού δημοτικού σχολείου, ο κ. Αντωνίου ανέφερε ότι δεν έχει υποστεί οποιαδήποτε ζημιά. Βρέθηκε μόνο μικρός όγκος χώματος κάτω από την προτομή. Ο κοινοτάρχης αναμένεται να συναντηθεί το μεσημέρι με τον εκπρόσωπο των Τουρκοκυπρίων και να συζητήσουν το θέμα.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]