Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συλλήψεις και ομολογίες για τις βόμβες στην Πόλη!


Ομολόγησε ο ένας από τους δράστες, έγραψε χθες η «Χουριέτ». Το «βαθύ κράτος» της Εργκενεκόν κατηγορεί ο πρόεδρος του κουρδικού κόμματος DTP. Για την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων έκανε λόγο ο Αμπντουλάχ Γκιουλ

Η σύλληψη οκτώ μελών του ΡΚΚ για τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις της προηγούμενης Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη, κάλυψε κάπως τους καπνούς από τη μεγάλη πυρκαγιά, που συνεχιζόταν για τέταρτη μέρα (!) χθες στην Αττάλεια, με απολογισμό 2 νεκρούς, 60 κατεστραμμένα σπίτια, γεωργικές εκτάσεις, κοπάδια, ερημωμένα χωριά και πάνω από 40.000 στρέμματα καμένου δάσους.


Συλλήψεις για τις βόμβες στην Πόλη

Ο υπουργός Δασών και ο κυβερνήτης της Αττάλειας παραδέχτηκαν πως ούτε χθες η φωτιά είχε τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, καθώς συνεχίζονταν οι ρίψεις με αεροπλάνα και ελικόπτερα, μαζί με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες 2.000 πυροσβεστών, στρατιωτών και εθελοντών.

Οι αρχές τη χαρακτήρισαν «μία από τις χειρότερες των τελευταίων 30 χρόνων στη γη της Ανατολίας», ενώ οι φλόγες δεν είχαν απομακρυνθεί σε απόσταση ασφαλείας από το αρχαίο ελληνικό θέατρο της Ασπένδου.

Στο άλλο θερμό μέτωπο, τη σύλληψη των 8 μελών του ΡΚΚ για τη διπλή βομβιστική επίθεση στη συνοικία Γκιονγκιουρέν της Κωνσταντινούπολης, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μπεσίρ Αταλάι. Η χθεσινή «Χουριέτ» έγραψε μάλιστα πως ένας από τους δράστες, ο Χουσεϊν Τουρελί, ομολόγησε την πράξη του. Είπε πως είχε εκπαιδευτεί σε στρατόπεδα του ΡΚΚ στο Βόρειο Ιράκ και ότι παρακολουθούσε επί 20 λεπτά μετά τη δεύτερη έκρηξη τις οιμωγές των θυμάτων στην Κωνσταντινούπολη, μαζί με πέντε συνεργούς του. Συνολικά έχασαν τη ζωή τους 17 άνθρωποι (ανάμεσά τους πέντε παιδιά και μία έγκυος) και 154 τραυματίστηκαν. Πάντως, ο πρόεδρος του κουρδικού κόμματος DTP, Αχμέτ Τουρκ, κατηγόρησε ευθέως το «βαθύ κράτος» της «Εργκενεκόν» - το οποίο σύμφωνα με την επίσημη δικογραφία είχε διεισδύσει ακόμη και στο ΡΚΚ! Χθες το τουρκικό επιτελείο ανακοίνωσε ότι 8 Κούρδοι αντάρτες σκοτώθηκαν στη νοτιοανατολική επαρχία Σιρνάκ.

Στο πολιτικό πεδίο υπάρχει σχετική ύφεση μετά τη σολομώντεια απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για το ΑΚΡ. Συνεχίζοντας την πολιτική κατευνασμού, ο πρόεδρος Γκιουλ δήλωσε στη χτεσινή «Σαμπάχ» ότι υπάρχει ανάγκη αλλαγής του πολιτικού κλίματος στην Τουρκία και συνέχισης των μεταρρυθμίσεων για την ένταξη στην ΕΕ.

Ωστόσο, άφησε να εννοηθεί πως η δίκη της «Εργκενεκόν» θα συνεχιστεί χωρίς συμβιβασμούς, ώστε να μπουν στο περιθώριο «κακοποιά πρόσωπα και οργανώσεις που προσπαθούν να κουρελιάσουν τους θεσμούς».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]