Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρώην αντάρτης του UCK ο υπουργός 'Αμυνας του Κοσόβου


Ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι διόρισε σήμερα έναν πρώην αντάρτη του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου (UCK), τον Fehmi Mujota, στη θέση του υπουργού Άμυνας. «Ο πρωθυπουργός Χασίμ Θάτσι δέχθηκε τον Φεχμί Μουγιότα, ο οποίος διορίστηκε υπουργός, και τον ενημέρωσε για την απόφασή του να του εμπιστευθεί το υπουργείο που είναι αρμόδιο για τις δυνάμεις ασφαλείας του Κοσόβου», αναφέρεται σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον αρχηγό της κυβέρνησης του Κοσόβου.
Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Κοσόβου θα περιλαμβάνουν 2.500 άνδρες, με 800 εφέδρους, όπως προβλέπει το σχέδιο για τη διευθέτηση του καθεστώτος του Κοσόβου που εκπόνησε ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάρτι Αχτισάρι.
Ο 45χρονος Mujota ανήκει στο Δημοκρατικό Κόμμα του Θάτσι, το οποίο σχηματίσθηκε από τους αντάρτες του UCK. Είχε συλληφθεί το 1993 από τις σερβικές αρχές για λαθρεμπόριο όπλων αλλά κατάφερε να αποδράσει, διαφεύγοντας στην Ελβετία και τη Γερμανία. Επέστρεψε στο Κόσοβο το 1998 και έκτοτε έχει κατηγορηθεί για σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα της περιοχής (διακίνηση ναρκωτικών, trafficking).

STRATEGY-GEOPOLITICS.blogspot.com

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]