Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι δολοφόνοι της Σκέψεως



«Σωκράτης μέν γάρ, λακτίσαντος αυτόν νεανίσκου

θρασέος μάλα καί βδελυρού, τούς αμφ' αυτόν ορών

αγανακτούντας καί σφαδάζοντας ως καί διώκειν

αυτόν εθελειν, "αρ'," έφησε, "καί εί μ' όνος

ελακτισεν, αντιλακτίσαι τούτον ηξιώσατ' άν;"»

Πλούταρχος σελις 10, τμήμα Α, γραμμή 11, «Στέφανος»

''Όταν ένας πολύ θρασύς και απεχθής νέος κλώτσησε τον Σωκράτη, στους παριστάμενους που είχαν αγανακτήσει και ανυπομονούσαν επιθυμώντας την καταδίωξη του νέου, ο Σωκράτης ειπε:

«Κι αν ένα γαϊδούρι με κλωτσήσει, έχετε την αξίωση να του ανταποδώσω την κλωτσιά?» *


Δεν είναι μόνο το Δημοσιογραφικό ιερατειο** που φιμώνει την άλλη άποψη. Που παραπληροφορεί, που λαιμοτομει την Α-ληθεια. Που ογκανιζει μονότονα με την την ξυλινη γλωσσα την πλανη που βαφτισε πληροφορια.Το σχολιο που ονομασε ειδησι.Την αποψι που παρουσιασε ως γεγονος.Με «ατρανταχτα» επιχειρηματα την επαναληψι, την διαβεβαιωσι, χωρις αντιλογο.Οχι δεν ειναι μονο η χουντα των μεσων Αποβλακωσεως ο Μεγαλος Αδελφος, που επιβαλει την μια και μοναδικη αποψι του και την παρουσιαζει ως «κοινη»γνωμη την πολυ φτωχη, δικη του, γνωμη.Ενω ταυτοχρονα ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ολες τις αλλες.

Δολοφονοι της σκεψεως. Μικρα αδελφακια ειναι αναμεσα μας και στο χωρο του διαδικτυου.Ειναι αυτοι που δεν θελουν να υπαρχει, φοβουνται την αντιγνωμια, στους θεμελιωδεις μυθους των. Δεν υπαρχει γι αυτους αγωνας δυο ομαδων. Ολοι οι παικτες φορανε την ιδια φανελλα, και κανουν παντα τον γυρω του θριαμβου, ενωπιον της φιμωμενης «κοινης» γνωμης...Οι «αντιφρονουντες» στον παγκο..Διοτι..

Δεν θελουν να υπαρχη αλλη γνωμη πλην της δογματικης.Που ενα αλλο Βατικανο ενας αλλος -ισμος εχει ορισει ως Αληθεια, ως πραγματικοτητα. Ως θρησκεια εξ αποκαλυψεως. Που πρεπει ολοι μας να προσκυνησουμε και να αποδεχθουμε.

Πας ο αιρετικος στην πυρα κυριολεκτικως!!!

Η αμφισβητησις απαγορευεται.Οσοι διαπραξουν το «αμαρτημα» να εκφερουν την αλλη αποψι, να κρινουν τους «Απυροβλητους» τους «Αθικτους» την «καθεστυκυια» την «ιερη» Αποψι, στοχοποιουνται, κατω απο γνωριμες ταμπελες.

Αμερικανοτσολιαδες, παρακρατικα παπαγαλακια, υστερικοι, φασιστακια, προβοκατορες, λακεδες, διαβοητοι.... Γιατι?

Επειδη δεν ειναι στο μαντρι της «ορθης» σκεψης... Του «προοδευτισμου», του τυφλου-αντιαμερικανισμου, της δικαιωσεως της Εθνικης ντοπας, της ανευ ορων Σλαβικης φιλιας, της αποδοχης του «παναγνου» Ξανθου Γενους που θα μας σωση( απο τί?), της αντιβασιλικης υστεριας ( ως εαν εχουμε δημοψηφισμα!!Παει παιδια τελειωσε ψηφισαμε.Το αποτελεσμα εχει γινει σεβαστο απο ολους.Ας μην ανησυχουμε δεν κινδυνευει η Δημοκρατ-(ουρ)-ια μας απο την εκπεσουσα Δυναστεια) Απο αλλες δυναστειες ισως.Απο την συντριπτικη οικονομικη καταστροφη μας και τον υπερογκο δανεισμο-εξαγορα μας ως κρατους. Ναι.Απ ολα αυτα κινδυνεύουμε.

Ισως ομως περισσοτερο η χωρα μας, η επιβιωσις μας, η ειρηνη που απολαμβανουμε στο Δημοκρατικο μας πολιτευμα, να κινδυνευει απο μας τους ιδιους, την αυτοκαταστροφικη μας δρασι και τους φανταστικους συνομωτες που αναζητουμε , περιμενοντας τους βαρβαρους να φανουν..Βεβαια παντοτε ηταν μια καποια λυσι...

ΙΑΣΩΝ

* Ουδεμια σχεσι τα σημερινα προσωπα με τα αναφερομενα στην αφηγησι του Πλουταρχου.Θα ηταν υβρις. Ισως μονο το συμπερασμα του διαλογου. «εί μ' όνος ελακτισεν, αντιλακτίσαι τούτον»( Αν με λακτιση ενα γαιδουρι πρεπει να του ανταποδωσω το λακτισμα?)

** Την εκφρασι ( Δημοσιογραφικο Ιερατειο) αντεγραψα απο ενα πραγματικα ωραιο αρθρο που διαβασα στο ρεσαλτο και το οποιο ομως ( δηλαδη το ρεσαλτο) φιλοξενησε τους χαρακτηρισμους που ανεφερα.Ισως ετσι, κατα την γνωμη μου, αδικει την παρουσια του
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]