Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο αναμορφωτής Βερεμής και η απουσία της λογικής

Διαστρεβλώσεις και παραμορφώσεις
δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν…

Υπέπεσε στην αντίληψή μου, ένα κείμενο που αναρτήθηκε στο Π.Σ. ΘΕΡΜΟΠΥΛΑΙ και που αναφέρεται στον Βερεμή (αποφεύγω το «κύριος» επειδή στις ημέρες μας πρέπει να αποδεικνύει κάποιος την ιδιότητά του για να του προσδίδεται). και σε μία του δημοσίευση στην εφημερίδα «Καθημερινή».
Μέρος του περιχομένου αυτής της δημοσίευσης έχει ως εξής:
«Δυστυχώς είμαστε βαθιά συντηρητικοί ως κοινωνία. Aυτή η ομοιογένεια μας κάνει κακό. Αλλο τον 19ο αιώνα. Eυτυχώς τότε που ο Kοραής και οι άλλοι είχαν την έμπνευση να μας συνδέσουν με την αρχαία Eλλάδα – κι αυτό αποτέλεσε την κύρια ασχολία του νέου Kράτους. Yπήρχαν αρβανίτες, βλάχοι, σλάβοι. Ολοι αυτοί έπρεπε να γίνουν “ένα”. Kαι έγιναν. Aλλά όχι και να πιστεύει σήμερα ότι είναι απόγονος του Περικλή. Tότε βοήθησε -αν και δεν αποφύγαμε έναν εμφύλιο– σήμερα δεν μας βοηθάει. Σήμερα δεν είμαστε μόνοι μας. Zουν πολλοί άλλοι δίπλα μας. Hκοινωνία πρέπει να προσαρμοστεί κι όχι να κλειστεί στον εαυτό της».
Δεν μπορώ να πω ότι ντρέπομαι γι αυτόν τον Βερεμή. Απλά αποδεικνύει πως δεν είναι κύριος (του εαυτού του) και εκφράζει απόψεις άλλων. Λυπηρός και χωρίς ιδία προσωπικότητα, προσπαθεί να ψελλίσει τα κείμενα που του υπαγορεύθηκαν από το προσωπικό του ιστορικό παρελθόν, που σαφέστατα απέχει παρασάγγας από το ιστορικό παρελθόν του τόπου που τον φιλοξενεί και του προσφέρει τα απαραίτητα προς το ζειν (και μάλιστα προς το «ευ ζειν»), τιμώντας τον επιπλέον με την ευθύνη του αναμορφωτή της Ελληνικής Παιδείας!!!
Γι αυτόν όμως που τον έχει τοποθετήσει και τον έχει ορίσει αναμορφωτή της Παιδείας στη χώρα μας, αισθάνομαι οίκτο απροσμέτρητο. Κι αυτό, επειδή εάν ο Βερεμής στα δικά του μάτια φάνηκε ικανός, τότε ο ίδιος (βουλευτής, υπουργός ή πρωθυπουργός) είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, πνευματικού περιεχομένου, που απαιτείται, ΑΜΕΣΑ να εγκλειστεί σε ίδρυμα με τον χαρακτηρισμό «άκρως επικίνδυνος δια πάντα ζώντα οργανισμό».
Φυσικά, τον χώρο θα πρέπει να τον μοιράζεται, ώστενα έχει την δυνατότητα να «μορφωθεί» καταλλήλως από τον αρκούντος μισέλληνα Βερεμή.
Η διαστέβλωση ιστορικών γεγονότων είναι αρκούντως κατανοητή εκ μέρους μας, αγαπητοί ανθέλληνες. Και κατανοούμε πλήρως την αγωνία σας, στον αγώνα που έχετε ξεκινήσει ώστε να παραχαράξετε ακόμη και την ιστορικότητα της γεννήσεώς σας (αν χρειαστεί). Και μπράβο σας, μάλιστα, επειδή εσείς τουλάχιστον αγωνίζεστε γι αυτά που πιστεύετε ή που σας πληρώνουν. Και, ειλικρινά, δεν έχουν καμία σημασία αυτά που γράφτε, λέτε ή ευκαιρίας δοθείσας ανερυθρύαστοι (ανα)μεταδίδετε.
Μεγάλη όμως βαρύτητα έχει η συνειδητή απουσία των Ελλήνων ειδημόνων και υπευθύνων απέναντι στις στρεβλές θέσεις σας, Η δε απουσία τους αυτή εγγίζει τα όρια της σκοπιμότητας, ενώ προ καιρού έχει ξεπεράσει τα όρια της ανευθυνότητας.
Για να γίνω απλώς και σαφής: Δεν έχει σημασία του τι λέτε, αλλά μεγίστη είναι η ευθύνη αυτών οι οποίοι σας επιτρέπουν να τα λέτε!!! Δεν είναι αντιδημοκρατική η θέση μου, αλλά κινεί υποψίες εθνικής προδοσίας η αδράνεια και η ανυπαρξία της Ελληνικής Πολιτείας απέναντί σας. Και όταν μάλιστα η Πολιτεία σας ορίζει και αναμορφωτές της, τότε δεν είναι πλέον υποψίες, αλλά βεβαιότητα τα περί ανικανότητας ή ακόμη και προδοσίας διαδιδομένα.
Οψόμεθα επί της επανορθώσεως, ειδάλλως ο κάθε Έλληνας έχει ιερό καθήκον να διαφυλάξει τα όσα εσείς, οι εκ της Πολιτείας υπεύθυνοι, έχετε παραδώσει βορά σε όλους εκείνους (όπως ο Βερεμής) που έχουν τάξει τους εαυτούς τους αρωγούς ή πρωταγωνιστές στις προσπάθειες αφελληνισμού των Ελλήνων και διαμελισμού της χώρας μας.
Κωνσταντίνος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]