Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Σαρκοζί με επιστολή του στα Σκόπια, ανοίγει τον δρόμο για την Ε.Ε. εάν βρούνε λύση με την Ελλάδα για το όνομα



Θα μπείτε στην Ε.Ε. μόνο


εάν τα βρείτε με την Ελλάδα


Επιστολή στον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, απέστειλε ο πρόεδρος της Γαλλίας, η οποία ανέλαβε από την 1η Ιουλίου την προεδρία της ΕΕ. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του κυρίου Τσερβένκοφσκι, ο Νικολά Σαρκοζί εκφράζει την ετοιμότητα της χώρας του για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με τα Σκόπια.
Εκφράζει, επίσης, τη στήριξή του στην προοπτική ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, επισημαίνοντας πως έχουν εκπληρωθεί τα απαιτούμενα κριτήρια και το μόνο που απομένει είναι η επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας με την Ελλάδα.
«Μου φαίνεται ότι είναι αναγκαίο να κλείσει αυτό το θέμα, προκειμένου να μην αποτελεί εμπόδιο στις νόμιμες φιλοδοξίες των πολιτών σας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Στηρίζω πλήρως τις προσπάθειες του διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς για την εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης. Καλώ εσάς, όπως κάλεσα και την ελληνική ηγεσία κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στην Αθήνα, τον Ιούνιο, να διπλασιάσετε τις προσπάθειες προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις» αναφέρει- μεταξύ άλλων- στην επιστολή του ο Γάλλος πρόεδρος.
Ο Γάλλος πρόεδρος εμφανίζεται βέβαιος ότι παρά τα γεγονότα των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών, η ΠΓΔΜ έχει τη δημοκρατική ικανότητα και την απαιτούμενη νομιμότητα προκειμένου να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που στόχο έχουν την ένταξή της στην ΕΕ.
Τέλος επισημαίνει ότι η Γαλλία, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και ως προεδρεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα συνεχίσει να στηρίζει την ΠΓΔΜ στο «δρόμο» προς την επιτυχή ένταξή της στην «ευρωπαϊκή οικογένεια».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]