Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Να βγει νόμος που να απαγορεύει τη χρήση ναρκωτικών και άλλων ουσιών από τους πολιτικούς

Εμμένει στην πρόκληση

περί μειονότητας ο Μιλόσοσκι


Εμμένει στην προκλητική του θέση περί «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να μιλά για επιστροφή περιουσιών στους απογόνους των «Μακεδόνων προσφύγων».

Ο κ. Μιλόσοσκι κατηγόρησε την Αθήνα ότι είναι αυτή που διευρύνει την ατζέντα των προ συζήτηση θεμάτων σε κάθε στάδιο της διαπραγμάτευσης για το ζήτημα της ονομασίας και πρόσθεσε προκλητικά: «Εκτιμούμε πως εάν ακολουθηθεί μια τέτοια αρχή, τότε είναι καλό να κλείσουν όλα τα θέματα που ενδέχεται να προκαλέσουν παρεξηγήσεις στο μέλλον. Αυτό περιλαμβάνει και την επιστροφή των περιουσιών στους απογόνους των προσφύγων, που είναι "Μακεδόνες" πολίτες και έχουν δικαίωμα απόκτησης της ελληνικής υπηκοότητας, αφού έχουν γεννηθεί εκεί».

Ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας ανέφερε επίσης πως «δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση ότι ο μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών για το ζήτημα της ονομασίας θα έρθει στη "Μακεδονία" μέσα στις επόμενες ημέρες». «Ωστόσο - συνέχισε - είμαστε διατεθειμένοι να παραμείνουμε στη διαπραγματευτική διαδικασία, στην οποία θα επιθυμούσαμε να ανταλλάξουμε επιχειρήματα σχετικά με τις θέσεις μας».

Ερωτηθείς εάν είναι ικανοποιημένος με το τελευταίο "πακέτο" προτάσεων του κ. Νίμιτς, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ απάντησε πως την επόμενη περίοδο θα διαπιστωθεί τι έχει κομισθεί. «Προς το παρόν δεν υπάρχουν νέες επίσημες εισηγήσεις ή νέες συγκεκριμένες προτάσεις», συμπλήρωσε.

Στην ερώτηση εξάλλου εάν είναι ακριβές ότι η Ουάσιγκτον θέτει χρονοδιαγράμματα για το "κλείσιμο" του ζητήματος της ονομασίας, ο κ. Μιλόσοσκι απάντησε λέγοντας πως δεν υπάρχουν προθεσμίες, παρά μόνο προσπάθειες από διάφορες πλευρές προκειμένου να έρθουν εγγύτερα οι θέσεις των δύο χωρών. «Θα ικανοποιούμασταν -είπε- εάν η θέση της Αθήνας ήταν πιο εποικοδομητική, ώστε να καταστεί δυνατή η προσέγγιση των θέσεών μας το συντομότερο δυνατό».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της ΠΓΔΜ με το ΝΑΤΟ, ο κ. Μιλόσοσκι τόνισε πως η χώρα του θα συνεχίσει την οικοδόμηση εταιρικών σχέσεων με τη Συμμαχία. «Αυτός είναι ένας οργανισμός που ακολουθεί μια ενταξιακή στρατηγική, παρά το γεγονός ότι ένα κράτος- μέλος μπορεί να την μπλοκάρει (τη στρατηγική αυτή)», σημείωσε, εκτιμώντας πως οι δυνατότητες βέτο μιας χώρας-μέλους είναι πολύ κατώτερες της στρατηγικής αποφασιστικότητας του ΝΑΤΟ να εντάξει στους κόλπους του τα κράτη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. «Στο πλαίσιο αυτό, η "Δημοκρατία της Μακεδονίας" θα συνεχίσει να συμβάλλει στις ειρηνευτικές αποστολές», τόνισε ο Αντόνιο Μιλόσοσκι.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]