Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Το ξεδόντιασμα των στρατηγών συνεχίζεται

Η κρίση μόλις άρχισε...


Δυο απόστρατοι στρατηγοί συνελήφθησαν στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής έρευνας σε σχέση με την υπερεθνικιστική οργάνωση Εργκένεκον, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Οι σημερινές συλλήψεις αναμένεται να μην είναι οι τελευταίες, όσο η κυβέρνηση Ερντογάν «κρατάει» με στην πλευρά της την Αστυνομία. Έχει όμως να αντιμετωπίσει δικαστές, στρατηγούς, δημοσιογράφους και συμφέροντα του κεφαλαίου, στην μάχη υπέρ πάντων που δίνει, προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία. Σε μία εξουσία που δεν θα «πιέζεται» από τις εκάστοτε κινήσεις του «βαθέως κράτους».
Μέχρι στιγμής το βαθύ κράτος δεν έχει ανταποδώσει τα τελευταία χτυπήματα που δέχτηκε, με τις συλλήψεις ενός μεγάλου αριθμού στελεχών του. Όμως, αναμένεται λίαν συντόμως η απάντησή του. Μία απάντηση, που είναι πολύ πιθανόν να ρίξει την Τουρκία σε μεγάλα προβλήματα. Προβλήματα που θα διαταράξουν τόσο τον «σκελετό» της Τουρκίας, όσο και τις σχέσεις της με την διεθνή κοινότητα.
Η Ε.Ε., ο ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ αρκούνται σε ρόλο παρατηρητή, χωρίς να έχουν ουσιαστικά κανένα δικαίωμα να επέμβουν στα εσωτερικά της Τουρκίας. Αναλύοντας όμως την στάση τους, εύκολα μπορεί κανείς να διακρίνει πως
  • «Η εκδίκηση τρώγεται σε κρύο πιάτο» και αυτό αφορά τους αμερικανούς και την άρνηση των στρατηγών να βοηθήσουν στον βομβαρδισμό του Ιράκ πριν μερικά χρόνια.
  • Η απόδειξη της μη δημοκρατικότητας της Τουρκίας, είναι αυτό που επεδίωκαν πολλά ευρωπαϊκά κράτη, ασχέτως με τις κατά καιρούς τοποθετήσεις τους υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε.
Έτσι, σήμερα η κυβέρνηση Ερντογάν, μόνη της καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Μία φωτιά όμως που μόλις έχει ανάψει και που είναι σίγουρο πως όχι μόνο θα δυναμώσει, αλλά, το πιθανότερο, θα καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμά της.
Τα χτυπήματα «κάτω από τη μέση» μόλις άρχισαν και κανείς δεν είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει τόσο εύκολα την «μάχη υπέρ πάντων».
Οι Κεμαλιστές ενάντια στους Ισλαμιστές. Και μέχρι στιγμής οι δεύτεροι δείχνουν να κερδίζουν. Περιμένοντας την «αντεπίθεση» των στρατηγών, όλοι εμείς εδώ στην Ελλάδα ελπίζουμε πως το πρόβλημα θα παραμείνει μέσα στα σύνορα της Τουρκίας και δεν θα γίνει καμία προσπάθεια εξαγωγής του…
Κωνσταντίνος


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]