Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κ. Παπούλιας: Εχθρική η στάση της ΠΓΔΜ απέναντι στην Ελλάδα



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε,

από τη Βιέννη, ότι η χώρα μας είναι

ιδιαίτερα προσεκτική

στο «ευαίσθητο» ζήτημα του Κοσόβου

Τη λύπη του για την αδιάλλακτη, σχεδόν εχθρική, όπως είπε, στάση και θέση που έχει η ΠΓΔΜ απέναντι στην Ελλάδα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σε δηλώσεις του σήμερα το μεσημέρι στη Βιέννη στα ελληνικά και αυστριακά Μέσα Ενημέρωσης, κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ, με τον οποίο είχαν νωρίτερα μακρές συνομιλίες.

«Δυστυχώς, η Ελλάδα δεν εισπράττει μέχρι σήμερα παρά έναν κενό αλυτρωτισμό, έναν εχθρικό αλυτρωτισμό», τόνισε ο κ. Παπούλιας, παρά το γεγονός, όπως πρόσθεσε, ότι στην Ενδιάμεση Συμφωνία που είχε υπογραφεί - που είχε υπογράψει ο ίδιος σαν υπουργός Εξωτερικών - είχε συμφωνηθεί ότι θα υπάρξει ένα όνομα κοινά αποδεκτό και από τις δύο πλευρές.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε στις δηλώσεις του στη Βιέννη ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες τουλάχιστον η ελληνική θέση, έτσι όπως διατυπώθηκε από τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Βουκουρέστι, δε μπορεί να αλλάξει.

Αναφερόμενος στο θέμα των Δυτικών Βαλκανίων, ο κ. Παπούλιας ανέφερε πως στις συνομιλίες του με τον κ. Φίσερ, τονίστηκε η υποστήριξη και των δύο πλευρών στην ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «τους το υποσχεθήκαμε και πρέπει να είμαστε αξιόπιστοι, μη αναιρώντας αυτά που υποσχεθήκαμε».

Σε ό,τι αφορά στο Κόσοβο, ανέφερε πως η Ελλάδα παρακολουθεί την κατάσταση με εξαιρετική προσοχή, γιατί θεωρεί ότι είναι εξαιρετικά ευαίσθητο πρόβλημα. Όπως σημείωσε, η Ελλάδα είναι από τις χώρες που δεν αναγνώρισαν ακόμη την ανεξαρτησία του Κοσόβου και νομίζει πως αυτό γίνεται γιατί η εκτίμησή της είναι ότι θα πρέπει να γίνουν μικρά και προσεκτικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]