Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σταθερά αλληλέγγυα η Γαλλία για το όνομα

Την αλληλεγγύη της προεδρεύουσας των 27, Γαλλίας, προς την Ελλάδα για το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ εξέφρασε χθες για ακόμη μία φορά ο Γάλλος ΥΠΕΞ Μπερνάρ Κουσνέρ, ενώπιον των μελών της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Απαντώντας σε ερωτήματα ευρωβουλευτών σχετικά με τη διαφορά μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων, ο Γάλλος ΥΠΕΞ χαρακτήρισε την κατάσταση «περίπλοκη». Από την πλευρά μας, είπε, «μπορούμε να κάνουμε μόνο προτάσεις και να απευθύνουμε έκκληση για συνέχιση της επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών». Και δήλωσε ότι η Γαλλία είναι αλληλέγγυα προς την Ελλάδα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι σύντομα θα βρεθεί λύση.
Σε ερώτηση για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, ο Μπ. Κουσνέρ διευκρίνισε ότι η γαλλική προεδρία έχει αποφασίσει, κατά το τρέχον εξάμηνο, το άνοιγμα δύο νέων διαπραγματευτικών κεφαλαίων στο πλαίσιο της ενταξιακής διαδικασίας.
Επίσης, ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις για την ενταξιακή διαδικασία της Κροατίας πρόκειται να συνεχιστούν και διατύπωσε την πεποίθησή του ότι «τα Βαλκάνια ανήκουν στην Ευρώπη». Στο σημείο αυτό, πρόσθεσε ότι ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η διεύρυνση δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί χωρίς τη Συνθήκη της Λισαβόνας, άρα στην περίπτωση αυτή η διεύρυνση θα συνεχιστεί με τη Συνθήκη της Νίκαιας, η οποία ωστόσο προβλέπει κάποιους περιορισμούς, όπως τη μείωση των μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]