Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συμμαχία Ελλάδας Γαλλίας πρότεινε ο Σαρκοζί μέσα στη Βουλή


Πόσο θα πληρωθεί

αυτή η συμμαχία όμως;

Αυτό ήταν το νέο σύνθημα που πρότεινε ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, στην ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής.

Στο λόγο που έδωσε στο ελληνικό Κοινοβούλιο τόνισε το σημαντικό ρόλο που κατέχει η χώρα μας στο πλαίσιο της Μεσογειακής Ένωσης, ενώ παράλληλα εστίασε στο πρόβλημα που υπάρχει με τη γειτονική Τουρκία.

Ο Γάλλος Πρόεδρος δε παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ: «Το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ πρέπει να ρυθμιστεί πριν από κάθε προσχώρηση σε ΕΕ - ΝΑΤΟ. Η αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την Ελλάδα υπάρχει και θα παραμείνει» Η στήριξη του Γάλλου Προέδρου ήταν ξεκάθαρη και για την Κύπρο με τη δήλωσή του, «ήρθε επιτέλους η ώρα να πέσει το τείχος στη Λευκωσία».

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε για τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Πρώτη κίνηση του Γάλλου Προέδρου ήταν η κατάθεση στεφανιού στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου, ενώ στην συνέχεια κατευθύνθηκε προς τη Βουλή από όπου εκφώνησε το λόγο του.

"Οι Έλληνες μπορούν να βασίζονται σε μας και εμείς να βασιζόμαστε στους Έλληνες», δήλωσε ο κ. Σαρκοζί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και στον πρόεδρο της Βουλής Δ. Σιούφα, οι οποίοι τον υποδέχτηκαν στο Ελληνικό κοινοβούλιο.

Μετά την παρουσία του στην ελληνική Βουλή, ακολουθεί η παράθεση γεύματος προς τιμήν του από τον κ. Πατουλιά στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στην συνέχεια θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό για την υπογραφή:

Α. Κοινής Διακήρυξης μεταξύ των δύο αρχηγών περί άμυνας και ασφάλειας,

Β. Πρόσθετου Πρωτοκόλλου στη Συμφωνία για τις Πνευματικές και Καλλιτεχνικές Σχέσεις της 19ης Δεκεμβρίου 1938 από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών και

Γ. Κοινής Δήλωσης των υπουργών Άμυνας της Ελλάδας και της Γαλλίας για τη συνεργασία σε θέματα εκπαίδευσης πιλότων μαχητικών αεροσκαφών.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]