Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διεφθαρμένοι πολλοί Ρώσοι αξιωματούχοι!

Να γιατί τα πάμε τόσο καλά με τους Ρώσους!

"Πρωταθλητές" στη διαφθορά φαίνεται πως είναι ένας μεγάλος αριθμός ρώσων αξιωματούχων, καθώς εκτιμάται ότι "κερδίζουν" κάθε χρόνο ποσό ίσο με το ένα τρίτο του ετήσιου προϋπολογισμού της Ρωσίας, περίπου 120 δισεκατομμύρια δολάρια!

Ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ έχει υποσχεθεί να πατάξει τη διαφθορά, η οποία παραδέχθηκε ότι είναι ανεξέλεγκτη.

Οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα αυτό απειλεί την ταχεία οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Pontikopagida

Παρόμοιες υποσχέσεις, όπως του ρώσου προέδρου για πάταξη της διαφθοράς, έχουν δοθεί και στην χώρα μας. Αλλά, αυτό που τελικά γίνεται είναι να ανεβαίνουν και άλλο οι τιμές των προϊόντων, των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, τα καύσιμα κ.ο.κ.

Η διαφθορά έχει τεθεί σαν ένας γενικός προσδιορισμός του "λαδώματος" και καλό είναι να αποκτήσει σαφέστερα χαρακτηριστικά. Πρέπει να βρεθεί η δύναμη να αρχίσουν να λέγονται ονόματα και όχι απλές αοριστολογίες και γενικού τύπου καταδίκες.

Στην χώρα μας, η διαφθορά έχει καταστεί τεράστια δύναμη και έχει φτάσει σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα... Σίγουρα δεν είμαστε η μόνη χώρα που "διαφθείρεται" καθημερινά και που δίνει την δυνατότητα υπερπλουτισμού σε διάφορους αλήτες. Είμαστε όμως εκείνη η χώρα που μπορεί να κάνει σεμινάρια περί της διαφθοράς. Μπορούμε να διδάξουμε πως "χτίζεται" ένα διεφθαρμένο σύστημα και πως συντηρείται...

Γιατί, απλά, έχουμε αναγάγει την διαφθορά σε... επιστήμη!!!

__________________________________

Λόγια με σημασία...

Το φάντασμα της διαφθοράς πλανάται εδώ και χρόνια πάνω από την πολιτική ζωή της χώρας, φθείροντας και απαξιώνοντας πρόσωπα και δυνάμεις. Πάμπολλες υποθέσεις έχουν κατά καιρούς έλθει στο προσκήνιο, άλλες δικαίως και άλλες αδίκως, με δόσεις υπερβολής και επί σκοπώ. Ολες μαζί όμως διαμόρφωσαν με τον καιρό κοινή και εδραία πεποίθηση στο πλήθος των πολιτών ότι μεγάλο κομμάτι της πολιτικής ρέπει προς το «μαύρο χρήμα» και τον εύκολο πλουτισμό, ότι έλκεται από αδιαφανείς πράξεις και συναλλαγές και πως τελικώς εκτρέπεται του σκοπού και αντί των λαϊκών συμφερόντων υπηρετεί άλλα, προς ίδιον όφελος. Είναι και ο πολυτελής βίος που προκαλεί τη σκέψη των απλών ανθρώπων, οι κατοικίες- κύριες και εξοχικές-, το υπηρετικό προσωπικό, τα αγαθά και τα προνόμια που κλονίζουν ακόμη και τους αγαθούς, ακόμη και εκείνους που τάσσονται κάτω από σημαίες και ιδέες.

Πρόσφατα ήταν η υπόθεση των ομολόγων που κλόνισε την πίστη των πολιτών απέναντι στην αυτοδιαφημιζόμενη ως έντιμη και διαφανή νεοδημοκρατική διακυβέρνηση. Η πολιτική διαχείριση της υπόθεσης έκρυψε πολλά και άμβλυνε κάπως τις εντυπώσεις. Η τωρινή όμως υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens δεν αφήνει περιθώρια χειρισμών. Είναι ο χαρακτήρας της τέτοιος και ο γερμανικός ορθολογισμός τόσο αποκαλυπτικός, που δύναται οικογένειες και γόνους να ευτελίσει και συνολικά το πολιτικό σύστημα να στιγματίσει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη Μεταπολίτευση και την ίδια τη Δημοκρατία. Αν αποδειχθούν ακριβή τα διακινούμενα στον Τύπο για υπουργούς, στελέχη, γαμπρούς και νύφες, πολλές θα είναι συνέπειες και το κόστος απροσμέτρητο.

Ειδικά σε τούτη την περίοδο της κρίσης και της ανέχειας, όπου ο λαός ματώνει, η καχυποψία θα τείνει να μετατραπεί σε βεβαιότητα, η πίστη σε κόμματα και πρόσωπα σε οργή και η αμφισβήτηση μπορεί να γενικευθεί, να λάβει διατάσεις καταστροφής για το πολιτικό σύστημα. Ισως τώρα, σε συνθήκες ευτέλειας και ανυποληψίας, ν΄ αρχίσει όντως να γράφεται το τέλος της Μεταπολίτευσης.

Πρόκειται για ό,τι χειρότερο. Και ίσως είναι μοιραίο να επισυμβεί στα χέρια ανήμπορων επιγόνων των ελληνικών πολιτικών δυναστειών- ως τέτοιες τις αναγνωρίζουν οι Ευρωπαίοι- που αφελώς νόμισαν ότι δικαιούνται κι αυτοί, ελέω Θεού, να ορίζουν τις τύχες της χώρας για πάντα...

Αντώνης Καρακούσης

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]