Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Άστραψε και βρόντηξε" ο Άνθιμος

Ο πύρινος λόγος του συνοδεύτηκε

από χειροκροτήματα και

επευφημίες των πιστών


«Σήκωσε το γάντι» ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και μαζί και τους τόνους στην αντιπαράθεση που έχει «ανοίξει» με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, επιμένοντας στο «αντάρτικο».

Από τον Άμβωνα του Ιερού Ναού Πέτρου και Παύλου στη Θεσσαλονίκη ο κ. Άνθιμος -εν μέσω χειροκροτημάτων κι επευφημιών από το ποίμνιο- δεν άφησε αναπάντητες τις πρόσφατες αναφορές του προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας, περί μεμονωμένων δονκιχωτικών υπερβολών και αυτόνομων αγωνιστικών εξάρσεων, χωρίς, ωστόσο, να κατονομάσει τον κ. Ιερώνυμο ούτε μια φορά.

«Θα περιμένουμε, δηλαδή, πότε μπορεί να εκδηλωθεί κανένας πόλεμος για να μιλήσουμε για την πατρίδα;», διερωτήθηκε με νόημα ο κ. Άνθιμος, εκφράζοντας, όπως είπε, το αίσθημα του ανησυχούντος λαού.

Την ίδια στιγμή επικαλέστηκε τους αποστόλους Πέτρο και Παύλο τονίζοντας ότι «δεν μπορεί αυτοί να έδωσαν το αίμα τους και εμείς να λέμε ότι θέλουμε ...σαβουάρ βιβρ για να μπορέσουμε τάχα να τοποθετήσουμε τη στάση μας απέναντι των εχθρικών διαθέσεων εκείνων που είναι τόσο ολοφάνερες και εκτυλίσσονται σε όλο τον κόσμο».

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης τόνισε, επίσης, πως η χώρα μας διατρέχει «φοβερούς κινδύνους» από τους Σκοπιανούς και την προπαγάνδα τους σε όλη την Ευρώπη, την Αμερική, τον Καναδά και την Αυστραλία, όπου «βράζει ο τόπος εναντίον της Ελλάδας» και λίγο αργότερα πρόσθεσε: «Εσείς λέτε να κοιμόμαστε.

Όχι, εγώ τουλάχιστον δεν πρόκειται να κοιμάμαι, έστω κι αν πεθάνω με οποιονδήποτε τρόπο αγωνιζόμενος γι αυτές τις αλήθειες».

Περαιτέρω μίλησε για «απρέπειες, αναισχυντίες, ανηθικότητες και παρά φύσιν πράξεις» στην κοινωνία, στις οποίες η εκκλησία δεν μπορεί να είναι αδρανής και σιωπηλή γιατί αλλιώς «αυτά θα κυριαρχήσουν και θα το πάθουμε σαν τα Σόδομα και τα Γόμορρα».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Κατατρομάξαμε... κι εμείς κι οι Σκοπιανοί...

    το τελευταίο δεν κατάλαβα, ρε παιδιά... θα διώξει τους πούστηδες από την εκκλησία...; και ποιος θα κάνει κήρυγμα πια...; αλλά συγγνώμη, ξέχασα, είναι κι αυτοί που βάζουνε χέρι στις γυναίκες (λίγοι...) και στα κοριτσάκια (και αγοράκια... – πολλοί, πάρα πολλοί) που κάποιοι ηλίθιοι γονείς εξακολουθούν να τα στέλνουν για εξομολόγηση...

    Ουστ, βρόμικο παπαδαριό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]