Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΗΠΑ: Δεν υπάρχει αμερικανικό σχέδιο για την ονομασία της ΠΓΔΜ


«Το ζήτημα της ονομασίας

είναι ένα δύσκολο ζήτημα»

«Δεν υπάρχει κάποιο ξεχωριστό αμερικανικό σχέδιο ή πρόταση για την επίλυση της διαφοράς μεταξύ Μακεδονίας και Ελλάδας σχετικά το όνομα. Η δική μας πρόταση είναι η υποστήριξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και του πρέσβη Μάθιου Νίμιτς», ανέφερε η βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ροζμαρί ντι Κάρλο, σε συνέντευξή της στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό των Σκοπίων, «Κανάλι 77».

Η ίδια θεωρεί ότι η ΠΓΔΜ δεν πρέπει να απογοητευτεί, αν μέχρι τις 9 Ιουλίου δεν επιλυθεί η εκκρεμότητα της ονομασίας και η χώρα δεν λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

«Το ζήτημα της ονομασίας είναι ένα δύσκολο ζήτημα και για την Μακεδονία και για την Ελλάδα. Όμως στη διάρκεια, είδαμε ότι οι δύο πλευρές συζητούν και σταδιακά προσεγγίζουν τις θέσεις τους. Για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητος ο συνεχής διάλογος και η όσο το δυνατό μεγαλύτερη ευελιξία από τις δύο πλευρές», συμπλήρωσε η κ. Ντι Κάρλο.

Η βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, θεωρεί ότι σε περίπτωση νίκης των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, η Ουάσιγκτον δεν θα αλλάξει την πολιτική της προς την ΠΓΔΜ και την περιοχή, καθώς για μεγάλο αριθμό ζητημάτων, υπάρχει συναίνεση μεταξύ των δύο μεγάλων παρατάξεων.

«Η εξωτερική μας πολιτική βασίζεται σε αυτή την αρχή, αρκετά χρόνια. Η πολιτική των ΗΠΑ στην περιοχή, στη διάρκεια των τριών τελευταίων διοικήσεων, με τρεις αμερικανούς προέδρους, παραμένει η ίδια. Για τον λόγο αυτό δεν βλέπω ότι μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στο πλαίσιο αυτό», πρόσθεσε η κ. Ντι Κάρλο.

Η ίδια εξέφρασε την απογοήτευσή της για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στις βουλευτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ και πρόσθεσε ότι αναμένει, αυτά να εξιχνιασθούν και οι υπαίτιοι τους να τιμωρηθούν.

Σχετικά με την αναγνώριση του Κοσόβου, η κ Ντι Κάρλο σημείωσε ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν να δουν όσο το δυνατό περισσότερες χώρες, να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία του. Όσον αφορά τη στάση της ΠΓΔΜ, η κ. Ντι Κάρλο ανέφερε ότι τα Σκόπια πρέπει να αποφασίσουν μόνα τους πότε θα πράξουν κάτι τέτοιο.

«Η κυβέρνηση στα Σκόπια λέει ότι δεν τίθεται ζήτημα εάν θα αναγνωρίσει το Κόσοβο, αλλά πότε θα το πράξει αυτό. Και η απόφαση της αφορά το χρόνο κατά τον οποίο θα πράξει κάτι τέτοιο», αναφέρει η βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, η οποία την Παρασκευή συναντήθηκε στα Σκόπια με την ηγεσία της ΠΓΔΜ.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]