Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ έκανε άσκηση στην Ελλάδα - Ήρθαν να εκπαιδευτούν με τους καλύτερους!!!

Διδάχτηκαν από τις τεχνικές

των Ελλήνων πιλότων που είναι

ίσως οι καλύτεροι στον κόσμο

Καμία σχέση με επιθετική ενέργεια δεν είχε η κοινή στρατιωτική άσκηση ελληνικών και ισραηλινών δυνάμεων, διευκρινίζει το υπουργείο Αμυνας. Υπενθυμίζεται ότι η άσκηση έγινε από 28 Μαΐου έως 12 Ιουνίου ανατολικά και νότια της Κρήτης.

Διαψεύδει τα επιθετικά σενάρια η Αθήνα

Από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώθηκε ότι η άσκηση «Γκλόριους Σπάρταν» εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και σκοπός της ήταν η εξάσκηση του προσωπικού στη σχεδίαση και εκτέλεση αεροπορικών επιχειρήσεων, καθώς και η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών.

Η άσκηση περιελάμβανε αποστολές εναέριας μάχης, εικονικών προσβολών επίγειων στόχων, εναέριου ανεφοδιασμού και επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μάχης.

Μιλώντας στο ΜEGA, o υφυπουργός Αμυνας Κ.Τασούλας διαβεβαίωσε ότι η άσκηση δεν είχε καμία σχέση με επιθετική ενέργεια.

Αντίθετα, οι Αμερικανοί «είδαν» πρόβα τζενεράλε για επίθεση του Ισραήλ κατά του Ιράν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Times της Νέας Υόρκης, αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου, ο οποίος ενημερώθηκε για την άσκηση, δήλωσε ότι στόχος της ήταν η εξάσκηση σε τακτικές πτήσεις, σε εναέριο ανεφοδιασμό και άλλα στοιχεία πιθανού πλήγματος εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν και των ιρανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.

Αντίθετα, οι Ισραηλινοί δεν θέλησαν να συζητήσουν το θέμα της άσκησης. Εκπρόσωπος των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων δήλωσε μόνο ότι η ισραηλινή αεροπορία «εκπαιδεύεται συστηματικά για ποικίλες αποστολές ώστε να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις που προέρχονται από απειλές εναντίον του Ισραήλ».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]