Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κατασκευή της τουριστικής διόδου από Ξάνθη προς Βουλγαρία

Υπογράφηκε χθες το απόγευμα από το νομάρχη Ξάνθης Γιώργο Παυλίδη, η σύμβαση οριστικής μελέτης και κατασκευής του δρόμου από τη διασταύρωση των λουτρών των Θερμών προς Κίδαρη, μέχρι τη θέση Μ. Κωνσταντίνου, ο προϋπολογισμός της οποίας κατά την Α' φάση ανέρχεται σε 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Με την κατασκευή του νέου δρόμου εκτιμάται πως θα προστεθεί μια νέα τουριστική δίοδος, που θα συνδέει την Ξάνθη με τη Ζλάτογκραντ της Βουλγαρίας.

Συγκεκριμένα, το έργο, που χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους, αφορά στην κατασκευή νέας οδού, συνολικού μήκους 4,5 χιλιομέτρων. Όπως επισημαίνεται, πάντως, ο καινούριος δρόμος δεν αντικαθιστά τον κάθετο οδικό άξονα Ξάνθης - Ρούντοζεμ - Φιλιππούπολης, πλην όμως, συμβάλλει στην ταχύτερη διάνοιξη των συνόρων με τη Βουλγαρία, η οποία είναι - μαζί με τη Ρουμανία - το νεότερο μέλος της ΕΕ. Ο χρόνος περαίωσης των εργασιών, εκτιμάται περί τα τέλη Μαΐου του 2009.

Από την πλευρά του, ο νομάρχης Ξάνθης σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή της σύμβασης υπογράμμισε: «Σύμφωνα με τις, προ ημερών, διαβουλεύσεις μας με το Βούλγαρο υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Μιχαλέφσκι, η βουλγαρική πλευρά θα έχει αποπερατώσει την κατασκευή του αντίστοιχου οδικού τμήματος Ζλάτογκραντ - σύνορα, πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους».

Ο κ. Παυλίδης σημείωσε ακόμα πως, τόσο η συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών για την κατασκευή τουριστικής ενδοευρωπαϊκής οδού, όσο και η σύμβαση για τη δημιουργία μεθοριακού σταθμού, στη θέση Μ. Κωνσταντίνος, εκτιμάται ότι θα προωθηθούν προς επικύρωση στο ελληνικό και το βουλγαρικό Κοινοβούλια στις αρχές του 2009.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]