Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φονικός σεισμός 6,5 Ρίχτερ στην Πελοπόννησο

Δύο οι νεκροί από τον σεισμό

Δεκάδες κτίρια κατέρρευσαν, 37 τραυματίες

Δύο νεκρούς, τουλάχιστον 37 τραυματίες, δεκάδες καταρρεύσεις κτιρίων και πολλές ζημιές σε Ηλεία και Αχαϊα άφησε πίσω του ο πολύ ισχυρός σεισμός των 6,5 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 15:26 το μεσημέρι της Κυριακής στην Ανδραβίδα.

Νεκροί είναι η 80χρονη Μαρίνα Πετροπούλου, η οποία τραυματίστηκε στην Κάτω Αχαγιά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Πάτρας όπου και κατέληξε από ανακοπή, καθώς και ο 55χρονος πατέρας πέντε παιδιών, Ανδρέας Μπακούλιας, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από τα χαλάσματα οικίας επίσης στην ίδια περιοχή. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν φθάσει μέχρι τώρα στο Συντονιστικό Κέντρο, υπάρχουν 37 πολίτες ελαφρά τραυματίες και τα προβλήματά τους αντιμετωπίζονται από τα νοσοκομεία της περιοχής.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος είπε ότι ο σεισμός, λόγω των χαρακτηριστικών του, ήταν από τους μεγαλύτερους που έπληξαν την περιοχή και τη χώρα, αλλά οι συνέπειές του ευτυχώς δεν ήταν τόσο μεγάλης έκτασης όσο θα ήταν αναμενόμενο από το μέγεθός του.

Σώο απεγκλωβίστηκε ένα κοριτσάκι στη Φώσταινα Αχαΐας, το οποίο είχε εγκλωβιστεί μέσα στο σπίτι του που καταπλακώθηκε από δέντρο. Επίσης, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, τρία ακόμα άτομα απεγκλωβίστηκαν από το σπίτι που είχε καταρρεύσει στο Βαρθολομιό Ηλείας.

Ο σεισμός έχει προκαλέσει πολλές ζημιές σε Βαρθολομιό, Φώσταινα, Αμαλιάδα, Πύργο, Λεχαινά και Πάτρα και σε χωριά της περιοχής. Στη Μέλισσα Ηλείας έπεσε κολώνα της ΔΕΗ και προκάλεσε δασική πυρκαγιά, ενώ κτίριο κατέρρευσε και στην Ολυμπία.

Σύμφωνα με τις αναφορές προς το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, από το μεγάλο σεισμό έχουν διαπιστωθεί κάποιες ρωγμές σε κτίρια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας, την επικινδυνότητα των οποίων θα ερευνήσουν οι αρμόδιοι μηχανικοί, ενώ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης των αεροσκαφών.

Προβλήματα στην κυκλοφορία έχουν δημιουργηθεί από κατολισθήσεις, στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών στο ύψος του Διακοφτού και σε δρόμους στα Τσουκαλέικα Αχαΐας και στο Λατζόι και τη Νεράιδα Πύργου.

Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, στην οποία η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά χωρίς να επηρεάζεται από τους μετασεισμούς.

Ο σεισμός, ο οποίος είχε μεγάλη διάρκεια, έγινε αισθητός σχεδόν στη μισή Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας Γιώργος Σταυρακάκης, αναφερόμενος στη μετασεισμική δραστηριότητα είπε ότι «θα αποτελέσει έκπληξη για μας αν έχουμε έναν μεγαλύτερο σεισμό, τόνισε όμως ότι θα έχουμε ισχυρούς μετασεισμούς, που μπορεί να φτάσουν και σε μέγεθος 0,4 με 0,5 λιγότερο από τα 6,5 Ρίχτερ που ήταν ο αρχικός σεισμός». Ο καθηγητής Σταυρακάκης συνέστησε στους αρμόδιους φορείς να σπεύσουν να ελέγξουν τα κτίρια και κάλεσε τους πολίτες να επιδείξουν ψυχραιμία.

Η είδηση κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου, καθώς προβάλλεται από όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία και τηλεοπτικά δίκτυα. Το BBC παίζει πρώτη την είδηση στα ευρωπαϊκά θέματα, ενώ αναλυτικό ρεπορτάζ φιλοξενεί το CNN καθώς και το Reuters.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]